Datum objave: 15. Rujan 2019

FOTO Na Varoškoj fešti večeras se besplatno jelo, pilo i pjevalo

Diana Ferić
Diana Ferić

 Varoška fešta održana je večeras u dvorištu sportskog centra Partizan, a otvorila ju je Šibenska narodne glazba koja je u tim prostorima djelovala do kraja sedamdesetih godina prošlog stoljeća.
Šibenska gradska četvrt Varoš, kako smatraju oni koji su u njoj rođeni i koji u njoj žive, ima svoj poseban duh i ljude s posebnim humorom i odnosom prema životu, a ima i kultni status zbog brojnih pjevača i umjetnika koji su se u njoj rodili. Među njima su najpoznatiji Arsen Dedić, Vice Vukov, Mišo Kovač i Ivo Patiera koji je večeras i nastupio. Uz njega na pozornici su zapjevali Vlađa Nalis, Joso Dulibić koji imitira Mišu Kovača i Saša Kabiljo, glazbenik koji privremeni živi u Šibeniku odakle mu je baka, a inače je živio u Sarajevu, Zagrebu, Splitu i drugim gradovima i na kraju Nikica Širinić, član nekadašnje klape Stari prijatelji kojemu je to, kako je i sam kazao, vjerojatno posljednji nastup pred mikrofonom. Program je vodio Mate Gulin, također Varošanin koji je goste zabavljao crticama iz Života Varošana i vicevima.


Bila je ponuđena i besplatna spiza - pečene srdele, fažol s kobasicom kojeg su svi hvalili i besplatna piva.
Organizatori su Turistička zajednice grada Šibenika i Gradske četvrti Varoš, a direktor TZ Grada Šibenika Dino Karađole je podnio lavovski dio posla na fešti . pekao je srdele, dijelio fažol, uklanjao otpad.


Iz šibenskog Varoša poniknuli su i Mate Relja, filmski redatelj koji je snimio Vlak u snijegu, Ante Peterlić, najveći hrvatski teoretičar filma, Igor Mandić, Neven Belamarić, operni pjevač, dirigent Miro Belamarić, Krste Juras, dvije legende nogometa, Pere Nadoveza, popularni splitski Pele, devetka Hajduka i Krasnodar Rora, čuveno krilo Dinama ...
 

Iz kategorije: Volim Šibenik