Sidebar Menu

Datum objave: 09. Rujan 2019

Upoznajte Šibenčane koje poznajate:Franka Baranović,zaljubljenica u ljepotu,slikanje i svoj Šibenik

Diana Ferić
Diana Ferić

Dva modela posebnih, namjenskih stilističkih klupa OK i Maa koje je projektirao kreativni studio Idearium šibenske dizajnerice Franke Baranović, postale su prepoznatljivi znak Šibenika i svojevrsni hit, a manje je poznato da se Franka Baranović kao dizajnerica u Šibeniku istaknula još devedesetih godina, kao studentica dizajna na Arhitektonskom fakultetu u Zagrebu kada je pobijedila na natječaju za autohtoni,reprezentativni šibenski suvenir koji je 2007. godine proglašen i najoriginalnijim hrvatskim suvenirom. U međuvremenu se etablirala kao product dizajnerica u šibenskoj tvrtki Stolarija Gojanović, osmislila je i neke javne prostore u Šibeniku poput nekadašnje recepcije Raspršenog hotela i nedavno otvorenog info punkta tvrđave sv. Nikole na rivi, a u posljednje vrijeme po sustavu ključ u ruke uređuje interijere luksuznih vila. 

 

Kao velika zaljubljenica u stari Šibenik i njegovu tradiciju i kao stanovnica povijesne jezgre Šibenika nudi i rješenja za neke goruće komunalne probleme, a jedina prava strast trenutno joj je slikanje. Kreativne gene naslijedila je od obje obitelji Baranović po tati i Šikić po mami, a veliki joj je uzor i inspiracija u životu njezina mama Neva Baranović, poznata Šibenčanka i zaljubljenica u šibenski jezik i tradiciju koja se bavila slikarstvom, glazbom pisanjem,glumom... Sve su to teme kojih smo se dotaknuli u razgovoru s tom svestranom dizajnericom koja je isto tako zaražena ljubavlju prema svemu što ima veze sa Šibenikom, njegovim naslijeđem i autohtonim stilom života koji se već odavno gubi koju je naslijedila od svoje obitelji. O svemu tomu Franka govori u intervjuu koji je objavljen u novom broju internestkog časopisa "Volim" Šibenik.

Više pročitajte na https://issuu.com/volimsibenik/docs/volim__ibenik_no35

Iz kategorije: Volim Šibenik

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam