Sidebar Menu

Datum objave: 27. Veljača 2019

Autorica ovogodišnjeg priznanja koje dobiva nova Šibenska grandeca je mlada kiparica Manuela Pauk

Diana Ferić
Diana Ferić

Nova, treća "Šibenska grandeca" bit će, između pet kandidakinja proglašena u srijedu 6. ožujka na svečanosti u atriju Muzeja grada Šibenika. Kandidatkinje su, podsjećamo, Karmen Herceg, Marijana Rajić, Ana Paić, Marina Ninić i Maja Gnjidić. Manifestacija "Šibenska grandeca" od samog početka ne promiče samo žene koje svojim nesebičnim radom unaprjeđuju kvalitetu života u zajednici nego i mlade šibenske umjetnice koje svake godine izrade priznanje koje dobiva "Šibenska grandeca"

Autorica ovogodišnjeg priznanja, statue pod nazivom "Iskorak" je mlada šibenska kiparica Manuela Pauk. Njezina skulptura prikazuje nježnu siluetu žene koja "izlazi" iz najprije nedefinirane, tvrde forme i očarava svojom snagom i nježnošću istodobno.

 

Manuela se nedavno predstavila šibenskoj publici izložbom radova "Ludički juriš" kojom je diplomirala na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu,a prikazuje životinjske parove kojih se poljski književnik Witold Gombrowicz u svojoj knjizi Bestijarij gnuša, Manuela Pauk rođena je 1994. u Zagrebu, a odrasla u Šibeniku. Diplomirala je kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi profesora Peruška Bogdanića.
To joj je bila druga samostalna izložba, a prva u Šibeniku. Izlagala je i na nekoliko skupnih izložbi, a na Splitskom salonu 2018., na izložbi Mjesto za umjetnost, bila među pet finalista za nagradu Emanuel Vidović.

Manuela Pauk rođena je u Zagrebu, 1994., a odrasla je u Šibeniku. Diplomirala je kiparstvo na Akademiji likovnih umjetnosti u Zagrebu u klasi Peruška Bogdanića. Trenutno studira sinologiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu.
  

Iz kategorije: Volim Šibenik

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.