Ponedjeljak, 01 Listopad 2018 11:14

Užitak za oči:U Skradinu održan 1. susret vlasnika povijesnih automobila

Napisala: 
Užitak za oči:U Skradinu održan 1. susret vlasnika povijesnih automobila

Prvi međunarodni susret vlasnika i ljubitelja povijesnih vozila Nikola Tesla u organizaciji Muzeja Budicki održan je 30. Rujna u Skradinu, a na njemu je bilo i Šibenčana.

 

To je događanje organizirano u povodu Dana grada Skradina i u godini kada obilježavamo 120 automobilističke kulture u Hrvatskoj. Organizatori su bili Grad Skradin, Turistička zajednica grada Skradina i Muzej automobila Ferdinand Budicki u Skradinu organiziraju, te vas pozivaju na Prvi susret vlasnika i ljubitelja povijesnih vozila.

 

„Želja svih organizatora je da Grad Skradin i u narednim godinama organizira ovakvu vrstu okupljanja, te bude prepoznatljiv u Hrvatskoj kao grad koji će posebnu pažnju posvetiti ovom segmentu tehničke kulture i na njoj graditi svoj kulturni turizam, ali i postati dio izvan školske nastave odgoja i obrazovanja s obzirom da je u Skradinu otvoren prvi Muzej tehničkog karaktera u Dalmaciji. S obzirom da je zahvaljujući Nikoli Tesli u Skradinu 1895. proradila prva hidroelektrana u Europi ispod Skradinskog buka , te druga u svijetu samo 3 dana nakon HE na Nijagari želja nam je da ovaj susret nosi ime najvećeg znanstvenika u povijesti čovječanstva“, kažu organizatori

 

U sklopu Scardona centa od srpnja ove godine otvoren je Muzej automobila Ferdinad Budicki.

FOTO:Facebook
 

Objavljeno u Volim Šibenik
Više u ovoj kategoriji:

ČASOPIS VOLIM ŠIBENIK

 

MOK.hr koristi kolačiće (eng. cookies) kako bi vam pružio bolje korisničko iskustvo. Nastavkom pregleda mok.hr stranice slažete se sa korištenjem kolačića. Slažem se!