Datum objave: 24. Kolovoz 2018

Šibenčanka Sanja Malbaša počastila svojom inovativnom metodom pomlađivanja sudionike Šansone

Diana Ferić
Diana Ferić

Nedfavno održane 21. Dalmatinske šansone Šibenik  imale su neobičnog sponzora - tvrtku TEENLIFTING od koje nisu dobile novac, ali je svaki sudionik koji je to htio mogao dobiti besplatan antiage tretman, kojim se podiže tonus mišića, oblikuje lice i tijelo te pospješuje zdravlje i to po metodi Sanje Malbaša Gošović. Ona je odrasla u Šibeniku i smatra se Šibenčankom, a, kako kaže, odavno joj je bila želja da bude dio šibenskih šansona.

 

U Šibeniku je slabo poznato da je ta Šibenčanka patentirala posebnu metodu elektrostimulacije mišića cijelog tijela, za što za sada sama, ručno izrađuje posebne maske u koje se ugrađuju elektrode za stimulaciju, a sve to je prilagođeno posebnim skupinama mišića, tako da je riječ o prirodnoj metodi. To je svojevrsna kombinacija puno različitih treninga mišića, sa rezultatima: liftinga, rehabilitacije, pomlađivanja, oblikovanja, opuštanja, elektrostimulacije mišića i stimulacije akupunkturnih točaka.

 

 

 

Mišić smatra favoritnim tkivom u ljudskom tijelu i njime se kao liječnica, kozmetologinja, akupunkturologinja i fizioterapeutkinja, bavi još od početka devedesetih godina prošlog stoljeća.

 

„Ne postoji u našem tijelu zahvalnije tkivo od mišića. Oni se brinu o našem tijelu i ako se mi barem malo pobrinemo za njih to nam višestruko vraćaju. Mišići nam daju oblik lica, kapaka, usta, trbuha, guze,...Oni su naša glavna cirkulatorna pumpa. Ljudi baš nisu o tomu osviješteni i ja svakome tko dođe na tretman najprije pokažem koji sve mišići postoje na našem licu i koja je njihova funkcija“, objašnjava dr. Sanja Malbaša Gošović.
Zanimljivo je da su mišići postali njezinom opsesijom još dok je kao djevojčica redovito, zbog skolioze, odlazila na vježbe na fizikalnu terapiju u Šibeniku. U sjećanje su joj se urezale muke koje je tada prolazila kako bi stimulirala mišiće uz kičmu. Nije čudno što je nakon osnovne škole upisala usmjerenje za fizioterapeuta, a potom je završila Medicinski fakultet u Zagrebu. No nikada nije radila kao klasična liječnica već je vrlo rano najprije u Splitu, a potom u Zagrebu otvorila salon za tretmane lica i tijela.

 

 

Sanja Malbaša Gošović ima i poseban, neagresivni način promicanja svoje metode, bez klasičnog marketinga i oglašavanja. Sve temelji na poznatim osobama iz javnog života koji, nakon što se uvjere u učinkovitost te metode, postaju njezini ambasadori. Jedna od najgorljivijih zagovornica te metode pomlađivanja je glazbena diva Josipa Lisac, a njezini pobornici su Zdenka Kovačiček, balerina Almira Osmanović, glumac i voditelj Tarik Filipović, glumice Doris Šarić Kukuljica, Ksenija Marinković i Nina Violić, pjevač Massimo Savić, dramaturginja Željka Udovičić, ali i američki glumac Armand Assante.

 

Njezina je strategija biti prisutna i na važnim događanjima poput Pulskog filmskog festivala ili predstava tetara Ulysses na Brijunima pa je to dovelo i na Dalmatinske šansone, a k tomu je još proradila i ta želja da bude prisutna u gradu u kojem je odrasla i koji ju je oblikovao.

 

 

Oni koji su tu priliku iskoristili bili su oduševljeni jer se rezultati vide već nakon prvog tretmana. „Hvala što ste mi potjerali umor s očiju i vrata...Ovu bi metodu preporučio svima koji se žele ovako osjećati“; kazao nam je pjevač Ivo Pattiera.

 

Rajko Pavlović je priznao da je TEENLIFTING stimulacijom otklonio umor vrata i ramena i postao „rasklimani lutak Mariolina“, a Željen Klašterka je komentirao:“ Moj plavi pogled ponovno je postao dubok“.

 

TEENLIFTING nije kozmetički tretman, nego primjena fizikalne medicine u kozmetici, a ne primjenjuje se samo radi vraćanja tonusa mišića i ljepote nego i u rehabilitaciji, protiv bolova, u slučaju inkontinencije, osteoporoze, pareze i atrofije, objašnjava dr. Sanja Malbaša Gošović , koja je tu metodu izučavala desetljećima i za nju dobila mnoge nagrade i priznanja. Dovoljno je reći da je ekskluzivni američki magazin AS IF uvrstio TEENLIFTING® metodu među šest najboljih prirodnih metoda pomlađivanja, a od toga je pet američkih. Dobra je vijest da će ti tretmani od ove jeseni biti dostupni i u Šibeniku.

 

 

Iz kategorije: Volim Šibenik