Sidebar Menu

Datum objave: 20. Srpanj 2018

Pomognite:Ugibaju kornjačice u fontani kod crkve Gospe van Grada,a nitko ne reagira

Diana Ferić
Diana Ferić

Čistačica koja održava park ispred crkve Gospe van Grada već nekoliko dana svakog jutra vadi iz fontane koja se nalazi u tom parku uginule kornjače i to uglavnom mlade. Kaže da je to rekla svojima u poduzeću „Zeleni grad“, ali da nitko ne reagira.

 

Kornjače u toj fontani su već godinama šibenska turistička atrakcija. Nema turiste koji je tuda prošao, a da ih nije fotografira. U pogledu na njih uživaju i mladi i stari.
No da i nije tako trebalo bi reagirati, utvrditi zašto ugibaju i pokušati ih spasiti.

 

Kornjače je u fontanu ispred crkve Gospe vanka Grada još 2006. godine naselio Siniša Burić koji je tada došao na čelo gradske tvrtke „Zelenilo“. Ubacio je tada tri malene kornjače i isto toliko ribica koje su se s vremenom razmnožile. Burić nije tada ni slutio da će ta njegova ideja prerasti u pravu turističku atrakciju. Kornjače su prigrlili Šibenčani i turisti i vjerojatno su nakon šibenske katedrale jedna od najfotografiranijih atrakcija.

 

Više nema „Zelenila“ koje je utopljeno u novu tvrtku „Zeleni grad“ u kojoj  izgleda nemaju smisla ni volje  za brigu o kornjačama.
 

Iz kategorije: Volim Šibenik

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.