Sidebar Menu

Datum objave: 16. Lipanj 2018

"Obrana dječje radosti": Otvorena izložba i započelo snimanje filma o MDF - u ratu

Diana Ferić
Diana Ferić

Emocije su vidno navirale kod svih koji su obišli ovih dana otvorenu izložbu o djeci na Međunarodnom dječjem festivalu u Domovinskom ratu koja je postavljena u crkvi svetog Duha u Šibeniku, posebno kod tadašnje djece danas već roditelja koji su se prepoznali na fotografijama i koji su na izložbu doveli svoju djecu. Otvaranjem te izložbe počelo je i snimanje HTV –ovog dokumentarca pod nazivom „Obrana dječje radosti“ u kojem svjedoče i tadašnja djeca koja su bila ili na pozornicama ili u publici u skloništu, pod granatama i općom opasnošću no nit to nije zaustavilo dječju radost i kreativnost. Organizatori tadašnjih ratnih festivala kažu da nisu željeli da rat zaustavi dječje stvaralaštvo i stvaralaštvo za djecu i Festival su organizirali ratu usprkos i u inat. Bila je to, u neku ruku, pozitivna šibenska ludost.

 

U filmu sudjeluju akteri ratnih zbivanja, sudionici Festivala i mnogi drugi, a snimat će se do 21. lipnja.
Fotografije za izložbu prikupio je i obradio Stanko Ferić koji ih je lani doslovno jer su filmovi bili bačeni u smeće.

Večeras će se za potrebe snimanja tog dokumentarca na sjevernom zidu tvrđave svetog Mihovila projecirati autentične televizijske snimke o MDF – u ratnim godinama.


Radni naziv projekta: "Obrana dječje radosti - Međunarodni dječji festival Šibenik - Hrvatska u Domovinskom ratu 1991. - 1995."
Vrijeme snimanja: 14. - 21. lipnja 2018.
Direktor: Vladimir Brnardić
Producent: Miro Mioč
Redatelj: Ivo Kuzmanić
Scenarist / novinar istražitelj: Stanko Ferić
Koordinator u ime Grada Šibenika: Paško Rakić, dogradonačelnik Šibenika
Vrijeme snimanja: 14. - 21. lipnja 2018.

 

 

Iz kategorije: Volim Šibenik

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.