Datum objave: 30. Svibanj 2018

Šaroliko društvo okupilo se na obilježavanju 80.godina aluminija u Šibeniku- bivši i sadašnji

Diana Ferić
Diana Ferić

Izložba „Od Ivanala do impola“ o 80 godina aluminijske industrije u Šibeniku nije bila samo prezentacija te važne tradicije i uvođenje u lokalnu zajednicu Impol grupe koja je kupivši Valjaonice nastavila tu tradiciju nego je to danas bio i prvorazredni društveni događaj u Šibeniku.

 

Na njemu su bili i, za mnoge već zaboravljeni, direktori bivšeg TLM –a koji su obilježili njegov razvoj poput Vlade Nimca, Živka Lazinice, Zdravka Petkovića, Živka Mikulandre, bili su i bivši šibenski gradonačelnici Milan Arnautović i Neda Klarić, sinovi i kćeri nekih poznatih djelatnika na Lozovcu i u TLM –u koji nisu skrivali emocije vidjevši na fotografijama svoje roditelje.

 

Bio je to prvenstveno emotivni skup za mnoge Šibenčane, ako se zna što su TAL u TLM značili Šibeniku i mnogim generacijama. To je događanje okupilo na domjenku političke oponente u Gradskom vijeću Grada Šibenika – Danijela Miletu, Ivu Glavaša, Joška Šupu i Milorada Miškovića Kaspera. Na žalost osim čelnika Grada, gradonačelnika Burića i Danijela Milete nije se odazvao nitko od vijećnika HDZ –a iako je smisao događanja bilo upravo predstavljanje Impol grupe i Impol – TLM –a koji igra i igrat će važnu ulogu za Šibenik, lokalnoj javnosti, odnosno predstavnicima političkog i gospodarskog života.

 

Zahvaljujući tom događanju otkriven je i krasan prostor za održavanje domjenaka kada su temperature visoke – šibenski đardin.
Kako je to izgledalo pogledajte u našoj fotogaleriji:
 

Iz kategorije: Volim Šibenik