Datum objave: 11. Svibanj 2018

Popularna "vrtlarica" održala na Maloj loži radionicu uzgoja cvijeća i mediteranskog bilja

Diana Ferić
Diana Ferić

Popularna TV “vrtlarica” Kornelija Benyovsky Šoštarić, koja je uspjela rad na zemlji pretvoriti u životni stil koji je tisućama ljudi postao jako zanimljiv, održala je danas popodne na Maloj loži u Šibeniku radionicu uzgoja cvijeća i začinskog bilja u sklopu ovogodišnjeg dvodnevnog događanja „Posadi cvijet, probudi svijest“ koje drugu godinu za redom organiziraju Udruga Terra, turistička agencija Šibenik Plus i TZ grada Šibenika. Odazvao se veliki broj Šibenčanki svih generacija.

 

Vrtlarica im je savjetovala uzgoj autohtonog mediteranskog bilja, posebno onog s jakim eteričnim uljima poput bosiljka ili mente koje pruža opojan miris i oko sebe stvara osjećaj ugode. Upozorila je na to da, posebno na javnim prostorima u Šibeniku gradu kulture i povijesnih spomenika, ne priliči cvijeće i drugo bilje uzgajati u plastičnim posudama već u posudama od terakote. Polaznice radionice naučile su da dva pristupa izboru bilja i to formalni pristup koji traži uzgoj sadnica sa istom ili sličnom pričom i mekaniji pristup u kojem se puno toga može kombinirati.

 

 

U drugom dijelu susreta s Kornelijom Benyovsky Šoštarić sudionice radionice su u grupama u velikim posudama same sadile različite vrste cvijeća, a ti će mini vrtovi krasite šibenske ulice.

Sutra od 10.00 sati na Maloj loži počinje Sajam cvijeća i umjetnosti inspirirane cvijećem.

Djeca i odrasli mogu se okušati u oslikavanju terakota lončanica, a dječju slikarsku radionicu će voditi akademska slikarica, Lana Martinović Čala , Cvjetne motive na Maloj loži crtat će i članice Udruge likovnih amatera „Ula Tempera“.

 

 

Prijatelj događanja caffe i wine bar „Na.ma.lo“, pripremit će nam osvježavajuće napitke inspirirane mediteranskim biljem, a za glazbu će se brinuti Marko Podrug.

Prvi put će biti i organizirana razmjena sadnica od starog sjemena.

 


 

Iz kategorije: Volim Šibenik