Datum objave: 02. Kolovoz 2017

Slavljenička izložba kreacija i fotografija Loredane Bahorić u galeriji svetog Krševana

Diana Ferić
Diana Ferić

Poznata šibenska najprije manekenka ,a onda modna dizajnerica obilježila je 30 godina svog brenda Charlie design tamo gdje je i nastao i tamo gdje su i njezini korijeni i korijeni njezinog kreativnog rada, u svom rodnom Šibeniku. Večeras je u crkvici svetog Krševana otvorila izložbu koja se sastoji od fotografija njezinih modela koje je izradila poznata hrvatska fotografkinja mare Milin i odjevnih predmeta koji su zapravo instalacije. Na otvaranju te izložbe okupio se veliki broj Šibenčana, među njima i šibenski gradonačelnik Željko Burić, Loredanin školski kolega.

Loredanin rad odlikuju jednostavni, monokromatski odjevni predmeti, koje uglavnom karakterizira asimetrija. N a izložbi su postavljeni samo oni od bijele tkanine.

 

Njezina ljubav prema modi začela se modi začela se u gimnaziji kada je sama počela bojiti plahte kako bih dobila materijale kakve sam htjela, a u to vrijeme je sebi počela i šivati odjeću. „Samouka sam, nitko mi nije pomagao. Jednostavno sam željela biti drukčija. Poslije gimnazije sam došla u Zagreb i tada sam si već svu odjeću sama šivala. Izgledala sam posve drukčije od drugih. I tada, kad nije bilo lista najbolje odjevenih osoba kao danas, slikali su me po ulicama“, prisjeća se danas uspješna dizajnerica svojih početaka. U mladosti se bavila i manekenstvom, a bila je ekskluzivna manekenka tadašnjeg modnog brenda „Standard konfekcije“.
Charlie design danas je obiteljski posao jer njezin sin Tomislav kreira mušku odjeću, a suprug Branko brine o računovodstvenim poslovima. Loredana je svoj prvi butik otvorila upravo u Šibeniku prije 30 godina.

Iz kategorije: Volim Šibenik