Sidebar Menu

Datum objave: 01. Kolovoz 2017

Kreatorica Loredana Bahorić večeras u Galeriji Krševan predstavlja retrospektivu svog brenda Charlie design

Diana Ferić
Diana Ferić

Jedna od najutjecajnijih i najpoznatijih domaćih modnih dizajnerica Šibenčanka Loredana Bahorić predstavit će danas u crkvici svetog Krševana u Šibeniku 30 godina svog kultnog modnog brenda Charlie design. Taj romanička crkvica pretvorena u muzej bit će odlična kulisa za njezine odjevne instalacije i izložbu izložba fotografija velikih fotografija na kojima će biti predstavljen njen rad u proteklih 30 godina,otkako je otvorila svoj prvi butik u Šibeniku. Otvaranje je u 22 sata.

Loredana Bahorić je svoju modnu karijeru započela radeći kao model, a odabir studija na zagrebačkom Tekstilno tehnološkom fakultetu bio je posve logičan s obzirom na to da je, kako kaže, oduvijek voljela prepravljati odjeću i biti "drugačijom". Sa suprugom Brankom u rodnom je Šibeniku, prije trideset godina, otvorila svoj prvi butik. Nadahnuće je oduvijek pronalazila u bezvremenskom dizajnu modne umjetnice Rei Kawakubo i njezinom Comme Des Garçons te u japanskim dizajnerskim magovima konstrukcije kao što je Yohji Yamamoto. U tri desetljeća, koliko stvara pod imenom Charlie design, surađivala je s nebrojenim akterima domaće modne scene, a njezine su kolekcije i kampanje uvijek iznenađivale i ostavljale bez daha.

 

Iz kategorije: Volim Šibenik

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam