Datum objave: 03. Srpanj 2016

Dabogda se ponovilo dogodine: Imamo pobjednike prvog Svjetskog prvenstva za kariće

Šibenik News
Šibenik News

Apsolutni pobjednici prvog Svjetskog prvenstva za kariće Velika nagrada Šibenika su članovi Udruge za promociju i zaštitu kulturnog stvaralaštva Disco Gimnazija i svi oni koji su svesredno pomogli u organizaciji povijesne utrke po šibenskim ulicama.

 

Od tvrđave Barone do mula Krke najbržim, najspretnijim na stazi pokazali su se članovi obitelji Boban.

 

Dražena Bobana pamtimo kao pobjednika prve utrke karića Tri bogena, preteće ovogodišnjeg prvenstva, a ovog srpnja ponio je povijesnu titulu pobjednika prvog Svjetskog prvenstva za kariće, utrke duge do 1.300 metara.

 

Njegov, pak ,sin Vedran pobjednik je u svojoj kategoriji, a utrku koja je nakratko zatvorila promet gradskim cestama pamtit će ne samo brojni posjetitelji duž staze, već i gotovo 30 sudionika, a među njima još i Jerko Slamić i Drago Kursar kao pobjednici svojih kategorija.

 

Utrka karića u organizaciji Disco Gimnazije nakratko je probudila nostalgiju kod starijih generacija, znatiželju kod mlađih stanovnika Krešimirovog grada, ali i turista kojih te subote, 2. srpnja, nije manjkalo. 

 

Svjetsko prvenstvo u Šibeniku svojim dolaskom podržao je i Ivan Šola, legendarni osnovač hrvatske bob reprezentacije, član Olimpijskog odbora RH, ali i legenda hrvatskog auto-moto sporta. Po mnogočemu jedinstvena trka u svijetu ima  velike šanse da opstane još dugi niz godina zahvaljujući komponenti turističke atraktivnosti. 

 

Stoga, dabogda se ponovila dogodine! 

 

 

Iz kategorije: Volim Šibenik