Sidebar Menu

Datum objave: 26. Svi 2016

FOTO: Raskošan talijanski kruzer uplovio u mirnu, tihu šibensku luku

Šibenik News
Šibenik News

Jutros točno u 7 sati u Šibenik je, po  lijepom i mirnom vremenu, uplovio cruser Le Lyrial. Riječ je o novom tipu broda za krstarenje koji je izgrađen u Italiji 2015. godine.

 

Le Lyrial ima 122 kabine i apartmana. Svaka kabina i apartman imaju pogled na more i privatni balkon. Kabine i apartmani zauzimaju skoro cijelu palubu. Taj cruiser može primiti do 264 putnika u kabinama i još oko 120 u raznim drugim vrstama smještaja. Ima 139 članova posade, dug je 142 metra, a plovi pod francuskom zastavom.

 

Trenutno krstari Mediteranom, a Šibenik mu je jedna od redovnih luka.


Zanimljivo je da je dio putnika s Le Lyriala odmah krenuo autobusima na izlet na Skradinski buk i Međugorje, a manji dio se odmah po pristajanju broda rekreirao trčeći šibenskom rivom do plaže Banj i natrag. 


Cruiser koji je jutros uplovio u Šibenik dočekao je pust, uspavaniŠibenik. Radio je tek poneki kafić na rivi. Osim nekoliko ribiča i usamljenih šetača koji su uživali u prekrasnom jutru, nigdje nikoga.

 

Turiste s cruisera spremno je dočekala jedino ugodna terasa hotela „Jadran“. 

Iz kategorije: Volim Šibenik

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.