Datum objave: 29. Travanj 2016

FOTO: DV Smilje bogatiji za drvene igračke s UNESCO-ve liste zaštićene baštine

Šibenik News
Šibenik News

Dječji vrtić Smilje na Jamnjaku, u Šibeniku, bogatije je za veliki komplet tradicijskih drvenih igračaka koje je zajedno s djecom primila ravnateljica vrtića, Gorana Ban Rakić. 

 

Uručenjem tradicijskih drvenih igračka, proizvedenih u Mariji Bistrici, nastavlja se hrvatski odgojno-obrazovni projekt Dajmo djeci korijene i krila, kojega zajedno provode Etnografski muzej iz Zagreba i Radio Kaj. Širom Hrvatske, od Zagorja, Međimurja, Podravine i Prigorja, preko Zagreba, Slavonskog Broda, Vukovara, Rijeke i Dubrovnika, djeca se u vrtićima, zahvaljujući projektu Dajmo djeci korijene i krila, upoznaju s hrvatskom kulturnom baštinom i hrvatskim tradicijskim vrijednostima.

 

Igračke su uvrštene na UNESCO-vu reprezentativnu listu zaštićene kulturne baštine.

 

Do sada je projektom obuhvaćeno 58 vrtića širom Hrvatske, a projekt trajno podržavaju tvrtke Narodne novine i Janaf, te jedinice lokalne samouprave na svom području. Podjelu drvenih igračaka u Šibeniku omogućila je Krapinsko-zagorska županija koja je ove godine županija partner na 8. sajmu agroturizma Šibensko-kninske županije koji će se održati u Skradinu 30. travnja i 1. svibnja.
 

Iz kategorije: Volim Šibenik