Sidebar Menu

Datum objave: 09. Ožujak 2016

FOTO Snimanje Lijepom našom u prepunoj sportskoj dvorani u Šibeniku

Diana Ferić
Diana Ferić

Festival šibenske pjesme i privrženosti Šibenčana glazbi i tradiciji bilo je večerašnje snimanje HTV –ove emisije „Lijepom našom“ u prepunoj sportskoj dvorani na Baldekinu koje je trajalo više od tri sata. Publika s „rukama gore“ nije reagirala samo na pjesmu Dalmacija u mom oku koju je umjesto Miše Kovača, koji nije zbog bolesti mogao doći, otpjevao tamburaški sastav Fijaker iz Osijeka nego na sve pjesme koje su izvedene pjevajući uglas s izvođačima.
Izvođači su se u programu prisjetili Dražena Petrovića uz pjesmu „Život leti kapetane“ i Arsena Dedića čiju je pjesmu „O mladosti“ pjevao Marko Škugor, a nastupila je i šibenska nevista Gabi Novak koja je Šibenčanima poručila da je uvijek s njima i sa svojim Šibenikom. Nastupile su brojne šibenske klape i KUD –ovi, Ivo Pattiera, Đani Stipaničev koji je pjjevao Vicina "Zvona moga grada", Vlado Garić, operni pjevač i prvi tenor klape Cambi "Cesaricom " Zorica Kondža i Tedi Spalat koji jje podsjetio na Stipišića Dalmatu. Šibenska je publika, što je njena veličina, sve jepopratila burnim pljeskom i iskrenim divljenjem. Večeras je u izvornom sastavu nastupio i ansambl Bonaca, a njezin voditelj Ivo Mikuličin i voditelj i autor emisije Branko Uvodić prisjetili su se zajedničkih nastupa, pogotovu emisije Lijepom Našom u Kanadi koja je, kako je rekao Ivo Mikuličin, bila tako dobra i tako nabijena emocijama, da je nije prikazala Hvarska televizija. A kada je o iskrenim emocijama publike riječ emisija u Šibeniku sigurno za njom ne zaostaje. U publici su, u prvom redu, bili čelni ljudi Županija i gradova i općina u Županiji i šibenski biskup Ante Ivas.  

Iz kategorije: Volim Šibenik

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.