Sidebar Menu

Datum objave: 15. Prosinac 2015

Otpad nije smeće a djeca šibenskih vrtića i škola pretvorit će ga u božićne ukrase

Šibenik News
Šibenik News

 

Akcija Gradske čistoće i podizanje svijesti o važnosti recikliranja otpada u blagdansko vrijeme postiže svoj cilj u izradi božićnih ukrasa. Djeca šibenskih vrtića i nižih razreda osnovnih škola tako su se prihvatila posla, te od odbačenih CD-ova, DVD-ova, razne plastike i ostalih iskoristivih materijala izrađuju balone, svjećice i druge oblike koji će zasjati na božićnom drvcu u njihovim vrtićima i školama, ali i na boru u Đardinu gdje se održava Adventski sajam.

„Iman škare i ljepilo i to mi je dovoljno da napravim ukrase. Zadatak je jako dobar i veselim se. To ću napraviti i kući gdje svake godine imamo malu božićnu radionicu“,ispričao nam je dječak Toni iz dječjeg vrtića Kućica i prihvatio se posla.

Slično radi i slatka plavokosa djevojčica Greta, također iz vrtića Kućica.

„I ja imam škare i ljepilo, a imam i čašicu od jogurta od koje ću napraviti ukras“, rekla je Greta.

Od malih nogu tako se djeca uče korisnim stvarima. Ruke su im pune posla, stolovi zatrpani iskoristivim otpadom, a rezultat njihovog rada bit će, sigurno prekrasna božićna drvca.

Iz kategorije: Volim Šibenik

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.