Datum objave: 08. Studeni 2015

U emisiji "Volim Šibenik" gostovao Željko Petreš čiji radovi na Youtubu imaju više od 100 milijuna klikova

Diana Ferić
Diana Ferić

Gost 33.  današnje zajedničke emisije časopisa „Volim Šibenik“ i Županijskog radio Šibenika posvećene šibenskoj pjesmi za srce i dušu bio je glazbenik, glazbeni producent i redatelj glazbenih video spotova Željko Petreš. Zbog naravi njegovog stvaralačkog rada, kreativnog tumačenja glazbu pokretnim slikama, u emisiji se govorilo o specifičnom pogledu na Šibenik i šibensku pjesmu kroz umjetnost vizualizacije emocija kojom se Željko Petreš uspješno bavi već više od 20 godina. On je od 1994. godine kada se počeo baviti produkcijom i režiranjem glazbenih video spotova postao osobita kreativna institucija i jedan od najvećih i najupornijih promicatelja Šibenika, njegovih ljepota i baštine. U protekla dva desetljeća on je pretočio glazbene emocije u pokretne slike više od tisuću puta.
Stranica njegove agencije Leon trade imala je do sada više od dva milijuna posjeta, a redakcija časopisa „Volim Šibenik“ uspjela je površnim i nepotpunim pregledavanjem glazbenik internetskih servisa da su glazbeni njegovi glazbeni spotovi pregledani pregledavi više od sto milijuna puta. Ono što najviše fascinira je prisutnost Šibenika i šibenskog kraja u većini spotova Željka Petreša po čemu je on, bez konkurencije, najveći promicatelj Šibenika, šibenskih baštinskih vrijednosti i prirodnih ljepota.
Impresionira i sam pogled na listu zvijezda s kojima je Petreš radio: Dražen Zečić, Severina, Mišo Kovač, Jelena Rozga ,Oliver Dragojević, Maksim Mrvica, Danijela Martinović, Crvena jabuka, klapa Rišpet , Hari Rončević , Marko Perković Thompson , klapa Cambi, Marko Škugor , Goran Karan , Ivana Kovač , klapa Bunari , Jasmin Stavros , Fani Čapalija, klapa Maslina , Vinko Coce, Arsen Dedić, Gabi Novak,Sara Škugor, Helena Bastić, Ivo Pattiera, Goran Karan, Oliver Dragojević...
Tijekom emisije rad Željka Petreša ilustriran je nizom različitih pjesama s ciljem da se prikaže bogatstvo i raznolikost njegovog rada, a poseban naglasak bio je stavljen na njegov nevjerojatno veliki i materijalno neprocjenjivo vrijedni doprinos promidžbi Šibenika i šibenskog kraja. Petraš je na kraju upozorio na šibenski sindrom da se ne daje dovoljna potpora domaćim glazbenicima kazavši slikovito:" Šibenik ima plodno tlo, ali stalno umjesti kupusa koji tu uspjeva sadi krumpire",  što znači da se uglavnom prednost daje ljudima izvana u odnosu na domaće snage iako Šibnenik godišnje izbaci barem jedan glazbeni talent.

 

Iz kategorije: Volim Šibenik