Datum objave: 29. Rujan 2015

FOTOŠibenska djeca prkosila buri i trčala za svoj grad na igralištu Ljubica

Diana Ferić
Diana Ferić

Tradicionlnoj utrci „Trka za moj grad“, koja se već godinama organizira u povodu Dana grada Šibenika, a koja je danas održana prvi put na igralištu Ljubica, odazvalo se oko 600 polaznika dječjih vrtića te osnovnih i srednjih škola iz Šibenika, zadovoljavajuće, s obzirom da zbog štrajka u školana djecu nije bilo lako okupiti.

 

Najviše je bilo djece mlađeg uzrasta, dok su see od srednjih škola odzvale samo Prometno -tehnička i Strukovna škola. Djeca su se srčano borila i prkosila jakoj buri koja je brijala na igralištu Ljubica.
Među vrtićima, prema ukupnom rezultatu, najuspješniji je bio vrtić „Osmijeh“ i to veeć 12 godina za redom, na drugom mjestu je vrtić „Vidici“, a treća je „Žižula“. U kategorijji osnovnih škola prvo mjesto osvojila je OŠ Petra Krešimmira IV, druga je OŠ Jurja Dalmatinca, a treća Katolička škola dok su učenici Prometno – tehničke škole bili brži od svojih kolega iz Strukovne škole.

 

Među sudinicima utrke iz dječjih vrtića najbrža je bila Mare Mileta, inače kći šibnskog dogradonačelnika Danijela Milete, a među dječacima prvo mjesto je osvojio Luka Barišić iz DV „Osmijeh“.

Organizatori utrke bilo su Grad Šibenik i Društvo Naša djeca, a utrku je otvrio šibenski gradonačelnik Željko Burić.
 

Iz kategorije: Volim Šibenik