Datum objave: 13. Kolovoz 2015

Kulinarska emisija "Tri, dva, jedna kuhaj!" donijela je i nova čvrsta prijateljstva

Diana Ferić
Diana Ferić

Duška Zaninović Duki, koja je zbog pozitivne energije koju širi, otvorenosti i neposrednosti postala jedno od poharanijih lica RTL – ovog kulinarskog  showa „Tri, dva, jedan, kuhaj!“ iako nije pobijedila i njezina kolegica iz te emisije Blaženka Belavić nastavili su se družiti i nakon tog showa te gastronomski spajati sjever i jug Hrvatske. Blaženka ovih dana boravi kod Duške u njezinom domu u Podlukovniku, a sinoć su za ljubitelje dobre spize, kapljice i dalmatinske pjesme priredile zajedničku večeru. Na jelovniku je dominirala zagorska janjetina s farme koju Blaženka ima u Desiniću, u Hrvatskom zagorju i koja se sljubljivala s dalmatinskim prilozima i vinom.

„Blaženka i ja smo jedna na drugu „kliknule“ već u prvoj emisiji. Bile smo u istom timu a zadatak je bio sa stola pokupiti što više namirnice od kojih smo trebali napraviti jelo. Blaženka je bila zadužena za tu utrku, a kako je fina i blaga nije se otimala pa je na kraju uspjela uzeti jednu lignju i kapulu. Eni je to bilo simpatično i nisam ju napala nego sam od toga zbijale šale govoreći da kada je Isus nahranio ljude jednom ribom možemo i mi skuhati nešto od jedne lignje i tako je u veselom tomu počelo naše druženje“, kaže Duška.

„Duška je jedna tako pozitivna i vesela osoba da vas jednostavno privuče. Odmah mi je „sjela“ pa i po svojoj reakciji na moju nespretnost da se izborim za namirnice u prvoj emisiji. Drugi bi me vjerojatno napali i „izgadili“, a ona je sve to primila uz zafrkanciju“, prisjeća se Blaženka.

Ona u Desiniću imaobiteljsko gospodarstvo na kojem ima farmu ovaca i janjadi, u nekim razdobljima i do 150 komada, a na farmi sve poslove sama obavlja, bez ičije pomoći. Prije toga se nikad nije bavila tim poslovima, gradsko je dijete, a  prije je radila u restoranu u Austriji.

Sinoć su razmijenjena i stavovi o različitim okusima janjetine i o  specifičnom okusu janjetine iz Dalmacije zbog posebne ishrane. Zagorska janjetina uglavnom jede travu i meso joj ima manje aromatičan okus od dalmatinske, a razlikuje se i po veličini jer zagorsko janje ima najmanje 30 kilograma!

Iz kategorije: Volim Šibenik