Datum objave: 29. Srpanj 2015

Prodavači se na pijaci žale da turista ima puno manje nego lani

Diana Ferić
Diana Ferić

Jedno od mjerila turističke potrošnje u Šibeniku trebala bi biti i šibenska pijaca, a ako je suditi po izjavama prodavača onda je turizam ove godine zakazao. Prodavači se redom tuže da je prodaja puno lošija nego lani i da turista ima vrlo malo. „Ponekad dobro ide, a nekad nema nikoga. Turista nema. Svi koji nešto kupe naši su ljudi. Sve u svemu – loše je, puno gore nego prošlih godina“, rekla nam je Gordana koja prodaje svoje domaće voće i povrće već godinama na pijaci.


Malo je onih koji su zadovoljni prodajom.. „Dođem tu par puta u tjedan dana, donesem što imam i većinu uspijem i prodati. Uzgajam najviše voće – grožđe, smokve, breskve i nešto malo pomidora i kukumara. Grožđe mi najbolje ide, prodajem po dvadesetak kuna za kilo, ma ne mogu se žaliti“, kazao nam je Ante koji svoje proizvode uzgaja u Donjem Polju.

 

Mnogi kažu da su, u pokušaju da konkuriraju supermarketima snizili cijene svojih proizvoda. Istina, cijene variraju od štanda do štanda. Pomidore su od pet do 10 kuna, blitva oko 10 kuna, a tikvice su od 8 do 10 kuna. Voće, breskve i šljive mogu se naći i ispod deset kuna za kilogram dok je grožđe od 15 do čak 30 kuna. Ponuda na tržnici je odlična pa se može pronaći sve od svježeg voća i povrća do mesa i ribe, ljekovitih trava, marmelada, meda i ostalih domaćih proizvoda. 

Tekst i slika: Sara Pauk i Danijel Ferić

Iz kategorije: Volim Šibenik