Datum objave: 22. Kolovoz 2014

Pogledajte kako taksisti Basketa promiču Šibenik

Diana Ferić
Diana Ferić

Da su taksisti svojevrsni veleposlanici područja na kojem rade i njegovi promotori dobro je shvatio šibenski poduzetnik Lovrić, vlasnik tvrtke Taxi Basket koja radi od travnja ove godine. Na automobilima tog taksi prijevoznika aplicirane su šibenske boule, ornamenti sa šibenske kape koje su jedan od prepoznatljivijih simbola Šibenika, njegov zaštitni znak, a vozači njegovih taksija obučeni su u bijele košulje s boulama na ovratniku. Tako ti taksisti, koji su vrlo često prve osobe s kojima se  turistima susretnu u Šibeniku,  na pravi način predstavljaju svoj grad. „To nam je bio cilj od prvog dana jer sam svjestan toga da smo i mi ogledalo ovo grada i u mnogim slučajevima prvi s kojima se turisti susreću kada dođu u Šibenik. Želimo pridonijeti promidžbi kulturnog identiteta i baštine našeg grada“, kaže Dino Lovrić.

 

Te šibenske motive turisti odmah zapaze. „Mnogi turisti raspituju se ornamentima na našim košuljama i zanima ih mogu li takve košulje kupiti kao suvenir', ističe Lovrić.

To potvrđuje i vozač jednog od Basketovih taksista Mate Šeneta . 'Definitivno mislim da je ova ideja da nosimo košulje sa simbolom Šibenika koje su naša uniforma odlična.. Košulje su veoma udobne , prava su turistička atrakcija, svi ih komentiraju i pitaju za njih. Mislim da smo i time stekli povjerenje naših mušterija, i turista i Šibenčana. Brojni lokali i hoteli često nas zovu za prijevoz svojih gostiju“, ističe Šeneta.

Šibenčani su također oduševljeni ovom idejom jer je smatraju odličnom turističkom atrakcijom. „Taxi Basket često zovem zbog jeftinih cijena, uslužnosti i brzine kojom taxisti stižu na dogovoreno mjesto, ali mi se posbeno sviđa to što imaju simbol Šibenika na košuljama i automobilima. Time promoviraju Šibenik i čuvaju njegove znamenitosti', rekla nam je jedna stalna korisnica Basketovih taksi usluga.

Taxi Basket je sa svoja dva osobna vozilima i kombijem u službi je 24 sata, a naročito je popularan među mladima.

Tekst i slike: Iva Prpić

 

 

Iz kategorije: Volim Šibenik