Datum objave: 05. Svibanj 2014

Šibenska ulica blizanaca: U ulici Put Rokića živi šesnaestero blizanaca!

Nina Medić
Nina Medić

Ulica Put Rokića u Šibeniku  fenomen je po broju blizanaca. U ulici ima svega 19 kuća i čak osam parova blizanaca.

 Rekorder u ulici rekorda je obitelj Cvitan u kojoj ima čak tri para blizanaca.Prvi blizanci u obitelji rođeni su 1979., braća Marko i Marin Cvitan. Zatim, jedan od braće blizanaca, Marko Cvitan i sam ima blizance petogodišnjake Vita i Saru. Nadalje, brat od blizanaca Marka i Marina, Tonči, također ima blizance, trogodišnjake Evu i Tonija, koji trenutno ne žive u Šibeniku pa nisu bili prisutni na našem foto sessionu. Nasuprot obitelji Cvitan, na broju 22. stanuje obitelj Bilušić sa blizancima Matom i Nikolom, rođenima 1986. Osim na svog brata Nikolu, Mate neobično podsjeća i na mlađu verziju Richarda Gere-a.

Odmah do kuće obitelji Bilušić je obitelj Željkov u kojoj su 1967. rođeni blizanci Željko i Vlatka, Nažalost, do obitelji Željkov nismo uspjeli stupiti u kontakt pa ni oni nisu prisutni na zajedničkoj fotografiji, kao ni 23-godišnje blizanke Antonija i Zorana Guberina, do kojih smo došli ali su bile odsutne.

Jedini ženski par blizanki koje smo uspjeli fotografirati su 15-godišnje blizanke Melita i Martina koje žive na Putu Rokića broj 7. u obitelji Vrčić. 

Najmlađi blizanci, dvogodišnjaci Antea i Luka žive na samom kraju ulice Put Rokića u kući obitelji Mandić. Upravo najmlađi blizanci svojom živahnošću zadali su nam najviše muke tijekom zajedničkog fotografiranja pa smo male blizance ovjekovječili u naručju djeda i bake.

 

O fenomenu ulice Put Rokića upoznala nas je gospođa Neda Cvitan, također stanovnica iste ulice, koja o svemu voli voditi evidenciju. Ta vremešna gospođa može se pohvaliti da u svojoj memoriji ima više od 500 datuma rođenja rodbine, prijatelja i kolega. Upravo ona dala je redakciji ŠibenikNewsa sve podatke o blizancima i predložila okupljanje. Njezin suprug, Mirko Cvitan o fenomenu u njihovoj ulici obavijestio je i Guinessovu knjigu rekorda. „Sve je počelo kada sam na televiziji vidio reportažu o mjestu Podgora u kojem živi 20 blizanaca. Što je 20 blizanaca na gotovo 3 tisuće stanovnika, a u našoj ulici ima 19 kuća i 16 blizanaca“, pomislio je Mirko Cvitan i sa suprugom odlučio javnost obavijestiti o njihovom rekordu.

A kako fenomen objašnjavaju sami stanovnici ulice? Gospodin Mirko Cvitan kaže da to nije ništa drugo nego puka slučajnost, dok neki od njih ipak sumnjaju u 'pozitivne vibracije'ili posebnu energiju u ovoj ulici. Braća Bilušić pak, sumnjaju na poštara. „Poštar je kriv za sve, nikakvo drugo logično objašnjenje ne postoji“, u šali kažu blizanci Bilušić. 

Iz kategorije: Volim Šibenik
Označeno u: