Datum objave: 24. Ožujak 2014

Nada i buđenje. Obilježen dan narcisa u Dalmare centru

Adrijana Radnić
Adrijana Radnić

 Humanitarna prodaja narcisa  održana je ki u dalmare centru u suradnji sa Županijskom ligom borbe  protiv raka. Narcisi simboliziraju nadu i buđenje.  Ukupno je sakupljeno  oko1350,00   kuna, a sav prihod od prodaje cvjetova uplaćen je na račun Županijske lige protiv raka za potporu kampanje „Darujmo ružičasti život“.

Na nacionalnoj razini prikupljena sredstva namijenjena su kupnji linearnog akceleratora za intraoperativnu radioterapiju (jednokratno zračenje) kojim se uvelike smanjuje, čak 20-30 puta, emitiranje zračenja nad oboljelim, kao i tijek liječenja, a olakšava se i sam oporavak.

Vrijednost aparata jest 700.000 eura. Kampanja će se provoditi godinu dana na nacionalnoj razini. Osim prikupljanja sredstava ciljevi akcije su osnivanje centara izvrsnosti, promicanje edukacije, rano otkrivanje bolesti, optimalno liječenje, medicinska i psihosocijalna rehabilitacija i palijativna skrb. Na raspolaganju za savjete bila je predsjednica Županijske lige protiv raka Danči Mihovilčević kao i Nera Dragojević.

Za sve koje žele pridonijeti  ciljevima kampanje „Darujmo ružičasti život, mogu uplatiti sredstva na račun Županijske lige protiv raka:

HR 03 24110061100020773.

 

Iz kategorije: Volim Šibenik