Datum objave: 06. Ožujak 2014

The Strings-legende šibenskog rocka okupljaju se na proslavi Dana Svetog Patrika

Diana Ferić
Diana Ferić

Legende šibenske rok scene na prijelazu osamdesetih na devedesete godine prošlog stoljeća u Šibeniku, skupina The Strings okupit će se nakon 20 godina i zasvirati 14. ožujka u hotelu Krka u Šibeniku, u sklopu programa proslave Dana Svetog Patrika.

Tom prigodom tako će se okupiti originalnu jezgra Stringsa koju su činili Miro Odak (vokal), Krešimir Šakić (bas), Jurica Rajčić (gitara), Vojo Marković (gitara), Branimir Zmijanović – Zmija (klavijature) i Mirko Pulić (bubnjevi).

„ Kakve god vam bajke pričali o šibenskoj rock sceni u prošlosti, činjenica je jedna - nikad bolje, raznovrsnije i kvalitetnije scene nije bilo od one u predratnim godinama, na prijelazu iz osamdesetih u devedesete. Okupljeni uglavnom oko tijesne pozornice u klubu Mjesna zajednica svirali su tada Close Distance, K 15, Famozni Doc i mnogi drugi. A na toj su sceni The Strings nedvojbeno bili glavni.
Najviše se cura okupljalo oko njih, imali su reputaciju najvećih gradskih zvijezda, imena članova znao je cijeli grad, povremene kadrovske promjene u grupi bile su vruće teme šibenskih kuloara, snimali su spotove, a dogurali su i do nastupa u zagrebačkom Saloonu.“, kažu organizatori njihovog nastupa u hotelu Krka.

The Strings će svirati Rolling Stonese , Deep Purple, Indexe i ostale koji su ih inspirirali te nekoliko svojih skladba.

Iz kategorije: Volim Šibenik