Sidebar Menu

Datum objave: 09. Veljača 2014

Raskošni zimski make up: Do glamuroznog pogleda u trenu!

Adrijana Radnić
Adrijana Radnić

Kroz godinu, naš make up treba prilagoditi godišnjem dobu baš kao što to radimo i s odjećom. Make up je naša odjeća za lice. Zima je vrlo nepogodno vrijeme za kožu lica, koja je jedina od cijelog tijela direktno izložena nepovoljnim zimskim uvjetima.Zimi posebnu pažnju treba posvetiti hranjenju kože. Hladnoća nepovoljno utječe na kožu čineći je suhom i osjetljivom. Zato da bi smo postigli efekt željene vrhunske šminke, kožu najprije moramo pripremiti pa krenuti sa šminkanjem. U ovoj priči vam nudimo kako se našminkati a da to izgleda lijepo i profesionalno.

Zlatno sjenilo je toliko upečatljivo da ostatak makeupa treba biti neutralan, u suprotnom bi mogao izgledati prenapadno, savjetuje vizažist Pablo Rodriguez

Da bi vaš makeup bio savršen, krenite od obrva, savjetuje britanski vizažist Pablo Rodriguez. Obrve naglasite smeđom olovkom kako biste definirali njihov oblik. Počnite od sredine prema vanjskim kutevima, ali pazite da vam potezi budu blagi kako vaš look ne bi bio previše strog.

Na gornji i donji kapak nanesite zlatno sjenilo s time da na donjem kapku počnite od unutrašnje strane oka, tako da se linija širi prema vanjskom kutu. Uz rub oka ukoso zalijepite ljepljivu traku tako da bi makeup izgledao uredno. Luk iznad kapka osjenčajte smeđim sjenilom, a vanjske kutove gornjeg i donjeg kapka crnim kako biste postigli smokey eyes efekt. Oči će izgledati vizualno veće ako unutrašnji luk obrva istaknete bež sjenilom, to će otvoriti pogled.

Nakon toga, oči obrubite smeđom olovkom, a ako vam to izgleda previše oštro, kapke jednostavno spojite i lagano pritisnite prstima. Tako ćete ublažiti liniju, a nećete je obrisati. Za dramatičan look nanesite dva sloja maskare, a po želji možete staviti umjetne trepavice kako bi makeup bio još efektniji. Na kraju maknite ljepljivu traku.

Ostatak lica neka bude neutralan, zato što je zlatno sjenilo već samo po sebi dovoljno upečatljivo. Obraze istaknite rumenilom  u boji breskve, a usne sličnom nijansom. Bitno je da oči budu naglašene, a usne neutralnije.

Iz kategorije: Volim Šibenik

logo footer 1
Trg Andrije Hebranga 11a, 22 000 Šibenik

logo footer 2
logo footer 3

Koristimo kolačiće kako bi Vam pružili bolje korisničko iskustvo. U skladu s novim smjernicama privatnosti, moramo Vas upitati za pristanak prilikom korištenja kolačića.
Saznaj više Prihvaćam