Datum objave: 16. Siječanj 2014

LIJEPI PROSTORI:Obiteljski ambijent jednostavno uređenog hostela Splendido

Nina Medić
Nina Medić

Posebna, obiteljska atmosfera u ugodnom i opuštenom ambijentu prvo je što se primijeti kada se uđe u šibenski hostel Splendido. Rezultat je to uvažavanja i usuglašavanje želja svih članova obitelji Grubišić koji su vlasnici hostela.

U sklopu hostela je istoimeni kafić sa terasom zavučenom i skrivenom od očiju javnosti, na kojoj se poželite baviti isključivo hedonizmom. Ako tijekom bavljenja tim teškim poslom ogladnite u sklopu kafića je i prostorija za peku kojom se gosti služe naveliko, a ulaskom unutra mirisi i okusi domaće dalmatinske kuhinje u trenu vas opiju. Ne možete proći kroz dvorište, a da ne pozdravite maskotu hostela, kornjaču Dragutina ujedno i najviše fotografirani motiv u objektu dok gornju terasu hostela obilježava nama sasvim običan motiv, ali turistima sasvim nov i neobičan: čekić i košara s bademima.

Nakon ovih tradicionalnih dalmatinskih motiva, dolazak u sobe hostela je sasvim drugačije iskustvo. Sobe su uređene moderno i sofisticirano. Najviše se ističu suvremeno dizajnirani kreveti koji su rađeni po mjeri pa su stoga unikatni. Ispred soba su police sa knjigama koji gosti hostela izmjenjuju i na taj način međusobno povezuju različite kulture,  a istovremeno  oplemenjuju interijer ovog jednostavno i skladno uređenoga obiteljskog hostela.

Iz kategorije: Volim Šibenik