Datum objave: 12. Ožujak 2012

Zbog istupa Stipe Petrine prekinuta sjednica Šibensko - kninske županije

Diana Ferić
Diana Ferić

"Ukrali ste mi mandat i vrijeme je da mi ga vratite" - govorio je jutros za govornicom Skupštine Šibensko - kninske županije Stipe Petrina tražeći da se objasni zašto je donedavno on bio neprijatelj Skupštine i branili su se od njega zaštitarima, te da se provede rješenje Ministarstva u kojem stoji da je njegov mandat vijećnika Županijske skupštine legalan. Tražio je i da se ispita jesu li odluke koje je Skupština donosila posljednje tri godine bez njega onda uopće važeće i zakonite. Vijećnicima oporbe zamjerio je što su to mirno prihvaćali te ih je optužio da su se prodali za 1 600 kuna, koliko iznosi njihova mjesečna naknada. Josipa Odaka, predsjednika Županijske skupštine kojemu je dobacivao neke primjedbe pa i spominjao Mađare kojima je Općina Primošten posudila novac da pripreme ovogodišnju sezonu u Primoštenu nazvao je kriminalcem trećeg reda navodeći da je optužen za kazneno djelo krađe i zlouporabe položaja,a za krađu svog mandata optužio je Antu Kulušića, Josipa Odaka, tajnika ŽŠ Danu Maretića i Editu Grubišić.

Inzistirao je da se pročita rješenje po kojem je njegov vijećnički mandat potvrđen, jer da bez toga neće dopustiti održavanje sjednice Skupštine, a predsjedniku je rekao da može slobodno pozvati policiju. Odak je nakratko prekinuo sjednicu, ali je ona nakon manje od desetak minuta nastavljena. Vijećnik Tonči Petrović je postavio dva vijećnička pitanja, a kada je za govornicu ponovno došao Stipe Petrina Odak ga je nazvao nesuđenim saborskim zastupnikom i nakon što ga nije poslušao i povukao se Odak je prekinuo sjednicu i zakazao je za sutra u 9,30 sati. Stipe Petrina pokazao je novinarima Rješenje Ministarstva uprave u kojem stoji da je njegov mandat važeći i da je on vijećnik Županijske skupštine,a Josip Odak taj slučaj nije želio komentirati. Na pitanje što će učiniti ukoliko Petrina i sutra bude prekidao Skupštinu odvratio je: „Kako ja mogu znati što će biti sutra, hoće li biti sunce, padati kiša ili snijeg...“

"Šuti budaletino, pametniji si kad šutiš"

„Iz Ministarstva uprave dobio sam dopis prema kojem je moj vijećnički mandat legalan. Sad se postavlja pitanje legalnosti sjednica Županijske skupštine u protekle tri godine na kojima nisam smio biti nazočan, a sad se ispostavlja da sam na to imao pravo. Tražim od predsjednika Odaka da mi uruči rješenje prema kojem sam nelegalno izabran za vijećnika i ja više neću dolaziti“, kazao je Petrina nakon otkazane sjednice pokazujući novinarima rješenja iz Ministarstva i najavio svoj dolazak u vijećnicu i sutra.
Nakon što je ušao u oštar verbalni konflikt s Josipom Odakom nakon što ga je on nazvao „nesuđenim saborskim zastupnikom“, Petrina se okomio na zamjenika župana Zorana Smolića: „Vašeg zločina je dosta, a vi to nećete da shvatite, vi ste udruga kriminalaca koja zadire u najelementarnija prava poput izbornog rezultata. Ukrali ste mi mandat, budaletino šuti, pametniji si kad šutiš, pogledaj se na šta ličiš“, vrijeđao je Petrina Smolića, na što mu je ovaj iznervirano odvratio „Ti si bolestan“, i izišao iz vijećnice.

Iz kategorije: Vijesti