Datum objave: 01. Ožujak 2012

FOTO:Labud Faust doveo obitelj u Šibenik

Diana Ferić
Diana Ferić

 

Veliki labud kojeg su Šibenčani prošle godine kada se pojavio u šibenskoj luci i počeo primati hranu na mulu Krke prozvali Faust, vratio se u Šibenik ali ne sam. Sa sobom je doveo i svoju obitelj – elegantnu žensku i već zrele mladence koji će se ove godine osamostaliti i zasnovati vlastite obitelji.

Šibenčani i mornari s brodova koji plove na lokalnim prugama kažu da Faust usprkos svojoj veličini vrlo blag i prijateljski raspoložen. Najviše voli kada ga se hrani komadićima svježeg kruha iako nema ništa protiv ni pokojeg komada ribe pod uvjetom da nije riječ o srdelama koje mu baš i ne prijaju.
Zanimljivo je da hranu od prolaznika nikada ne prima s istočne već samo sa zapadne strane mula Krka. Lani se zadržavao gotovo isključivo na prostoru između mula i topova, a ove godine krstari između Vesla i mula Krke.
Inače sa svojom obitelji živi u dvije uvale prije uvale Duboke preko puta NCP Remontnog brodogradilišta Šibenik, ali tamo ni Faust ni članovi njegove obitelji ne primaju hranu od šetača, rekreativaca i vlasnika čistokrvnih pasa koji ih tamo izvode u šetnju. Faustu, njegovoj ženki i potomcima psi ne smetaju niti oni uznemiravaju pse, međutim ipak po spizu odlaze najrađe do mula Krke i duž šibenske rive.

Iz kategorije: Vijesti