Datum objave: 26. Veljača 2012

Krenulo vaterpolistima: Medveščak - VK Šibenik 6:7

Diana Ferić
Diana Ferić

Šibenčani su upisali drugu pobjedu u Jadranskoj ligi svladavši sinoć u Zagrebu Medveščaka rezultatom 6 : 7. Ovaj put pomoćni trener Edi Brkić nije mogao igrati zbog zdravstvenih problema,pa je momčad pojačao samo trener Zeljak, no  mlada šibenska momčad dominirala je igrom. Od samog početka kontrolirali su utakmicu. Ova pobjeda bitna im je za opstanak u Jadranskoj ligi.
Igralo se gol na gol cijelo prvo poluvrijeme, no početkom treće četvrtine gosti su se uspjeli odvojiti na dva zgoditka razlike 5:3. Činilo se da je sve gotovo, no zahvaljujući Vlatku Buriću i Franku Geratoviću „medvjedi“ su se uspjeli vratiti i poravnati na 5:5. Rezultat je u posljednjoj četvrtini ponovno bio izjednačen, ali tad Robin Lindhout pogađa iz kontre i još jednom vrača prednost Šibenčanima. Medveščak je imao priliku za izjednačenje još dva puta nakon Robinova pogotka, ali obrana Šibenčana je dobro funkcionirala., prenosimo sa službenom portala VK Šibenik.
Nakon utakmice Domagoj Belamarić je izjavio : “Od samog početka smo krenuli odličnom igrom, kako u napadu tako u obrani. Rezultat je uvijek bio na našoj strani dok je momčad Medveščaka zaostajala za nama 1 razlike. Nakon 5:3, izjednačili su na 5:5, a potom pri kraju posljednje četvrtine rezultat je ponovno bio izjednačen 6:6. Tada se istaknuo Robin i zabio gol iz kontre za 7:6. Do kraja je ostalo minutu i dvadeset sekundi, no naša obrana se još jednom iskazala te nismo gol primili u dva napada domaćina. Posebno sam zadovoljan odigranom utakmicom, jer zbog zdravstvenih problema utakmicu nije igrao Edi Brkić, a potom je u drugoj četvrtini kapetan – Andrija Španja, dobio treće isključenje, tako da smo bili uskraćeni za dva iskusna igrača.”

Foto: www.vksibenik.hr

Iz kategorije: Vijesti