Datum objave: 24. Veljača 2012

Hajduk ne želi platiti HNK Šibenik za Antu Rukavinu za 15 dana

Diana Ferić
Diana Ferić

Nogometni klub Hajduk ne  slaže se s  današnjom odlukom Arbitražnog sud Hrvatskog nogometnog saveza  po kojoj Hajduk treba platiti Šibeniku 3 milijuna i 349 tisuća kuna za transfer Ante Rukavine u roku od 15 dana, i tražit će poništenje tužbe na Županijskom sudu u Zagrebu., piše portal Dalmacija News.  Direktor Šibenika Marko Karađole danas je pak izjavio da HNK Šibenik računa na taj novac za isplatu dugovanja prema igračima s kojima su postigli dogovor o prolongiranju uplate i taku uspjeli skinuti suspenziju pred sutrašnji susret s Interom. 
Odvjetnik Hajduka, Damir Primorac, smatra da u odluci suda postoje određeni pravni propusti koji bi mogli srušiti tužbu. Sudeći prema ovome, Šibenik sigurno neće dobiti 3 i pol milijuna kuna u sljedećih 15 dana.
- Odluka Arbitražnog suda HNS-a u postupku NK Šibenik protiv HNK Hajduka je pristigla u klub, a prema kojoj je HNK Hajduk dužan isplatiti NK Šibeniku 3.349.723 kuna.
Međutim, s obzirom na to da HNK Hajduk sukladno Zakonu o arbitraži ima mogućnost podnošenja tužbe Županijskom sudu u Zagrebu radi poništenja ove odluke, HNK Hajduk će iskoristiti to svoje zakonsko pravo i podnijet će tužbu te tražit poništenje ove odluke budući da u odluci Arbitražnog suda postoje određeni pravni propusti što Hajduku daje za pravo da takvu odluku poništava, nadajući se pozitivnom ishodu.
Protiv odluke Županijskog suda u Zagrebu, po potrebi, stranke će imati mogućnost izjaviti žalbu Vrhovnom sudu Republike Hrvatske. Apsolutno poštujemo odluku Arbitraže HNS-a no u svakom slučaju pravni put još uvijek nije gotov, Hajduk će iskorititi sva pravna sredstva koja mu po zakonu pripadaju te će se pričekati pravomoćne odluke - pojasnio je Hajdukov odvjetnik Damir Primorac.

Iz kategorije: Vijesti