Datum objave: 24. Veljača 2012

Susret s autorom: Sutra u knjižari Matica sve o zdravom odrastanju djece

Diana Ferić
Diana Ferić

Zdravi razvoj i  odrastanje djeteta tema je koja, sasvim sigurno, svakodnevno zaokuplja roditelje, ali i sve ostale koje skrbe o djeci pa su u stalnoj potrazi za informacijama koje bi im mogle u tome pomoći bilo da je riječ o novorođenčetu, djetetu predškolske dobi ili puberteliji. Zbog toga su vlasnice  kultne šibenske knjižare Matica odlučile upravo s tom temom započeti svoj projekt  "Susret s autorom", pa su za  sutra, u prostoru te knjižare, iznad takozvanog Medilićevog trga,  organizirale druženje s primarjus dr. sc Irenom Bralić, Šibenčankom sa stalnom adresom u Trogiru koja  je, s eminentnim suradnicima, nedavno objavila  jedinstveni   priručnik " Kako zdravo odrasti". Hvale vrijedan je i projekt knjižare Matice da subotnje jutro Šibenčanima obogate druženjima s ljudima koji su napisali zapažene knjige i na taj način im približe pisanu riječ, ali ih i potaknuu ih da prošetaju do stare gradske jezgre i na taj način pomognu njezinom oživljavanju. Susret počinje u 11 sati.
U knjizi "Kako zdravo odrasti"  na jednom mjestu skupljeno je  sve to što zanima roditelje i ostale koji  skrbe o djeci kako bi im se olakšalo  snalaženje u riješavanju svakodnevnih zdravstvenih problema djece i  pridonijelo boljoj zdravstvenoj zaštiti djece  u  čaroliji njihova odrastanja. Ako dođete sutra na druženje s dr Bralić moći ćete od nje izravno doznati sve što vas zanima o tim temama što je puno dragocjenije i pouzdanije od surfanja za odgovorima na internetu.  
Riječ je o vrlo zahtjevnom  pedijatrijskom vodiču s multidisciplinarnim  pristupom djetetu  tako da su na njemu surađivali ugledni stručnjaci i znanstvenici iz raznih institucija i fakulteta u Hrvatskoj:pedijatari, specijalisti školske i obiteljske medicine, dječji ortopedi, oftalmolozi, otorinolaringolozi, fizijatri, edukacijski rehabilitatori, logopedi, nutricionisti, kineziolozi i psiholozi. Roditelji, kojima je i namjenjen, shvaćeni su kao partneri budući da je autorica dobro shvatila da liječnička struka pomalo gubi svoju tradicionalnu tajanstvenost i otvara se suradnji sa srodnim strukama i pacijentima, a u pedijatriji i roditeljima. 

Iz kategorije: Vijesti