Datum objave: 24. Veljača 2012

MOŽE I TO: Po domaće meso - u Trgovački lanac Djelo!

Diana Ferić
Diana Ferić

 


Domaći trgovački lanac Djelo koji na području Šibensko – kninske županije ima više od 60 prodavaonica počeo je sustavno otkupljivati svinje, goveda, perad i jaja od domaćih stočara i peradara iz Županije i sa šireg prostora srednje i sjeverne Dalmacije. Zahvaljujući vlastitoj klaonici te pokretanju pogona za preradu mesa i proizvodnju salama, kobasica i drugih polutrajnih i trajnih mesnih proizvoda te mogućnosti plasmana svježeg mesa i mesnih prerađevina kroz vlastitu prodajnu mrežu, na taj su način  osigurala  tržište svima koji žive ili namjeravaju živjeti od stočarstva, peradarstva i proizvodnje jaja. Zanimljivo je da je taj trgovački lanac omogućio otkup stoke i peradi čak i od najmanjih proizvođača koji ispunjavaju temeljne zakonske uvijete. Dakle, šansu da sa svojim proizvodima izađu na tržište, da imaju zajamčen plasman te sukladno tome da mogu planirati proizvodnju i imati unaprijed zajamčeni otkup dobila su i najsitnija obiteljska poljoprivredna gospodarstva u Šibensko – kninskoj županiji te srednjoj i sjevernoj Dalmaciji ali i u drugim dijelovima Hrvatske jer neki oblici stočarstva nisu zastupljeni na šibenskom području.
Osim toga Djelo sada u ponudi ima iznimno kvalitetno meso od zdrave stoke s otvorene paše pa je učinak njihovog poslovnog poteza dvostruk. Za sada su ovu mogućnost rada i zarade u najvećem broju iskoristili uzgajivači peradi, proizvođači jaja i stočari iz Pakova Sela i Pokrovnika te s područja Miljevaca i šibenske okolice ali i uzgajivači svinja iz Krašića.
-Ostajemo vjerni našoj poslovnoj filozofiji da ni jedna trgovina nema smisla ako ne potiče proizvodnju i ne otvara nove mogućnosti rada, zarade i egzistencije na području na kojem djeluje. Svjesni problema s kojima su suočena ruralna područja Šibensko – kninske županije i Dalmacije pa i Hrvatske u cjelini otvaranjem klaonice i pogona za preradu mesa stvorili smo uvijete da ljudi s tog područja dobiju pristup tržištu, da kroz osigurani otkup imaju stabilnu proizvodnju, da se razvijaju i u konačnici da imaju osiguranu egzistenciju za sebe i svoju djecu. – kaže izvršni direktor poduzeća Djelo Tedi Slamić te dodaje: -Osim toga tako se zajednički borimo protiv krize, zaustavljamo odumiranje sela, privlačimo mlade da ostanu na svojim ognjištima, a na tržište konačno iznesemo sve ono o čemu smo do sada samo pričali – naše zdrave, ekološki besprijekorne te zbog podneblja i karakteristične ispaše, kakvoćom nenadmašne proizvode. 
 

Iz kategorije: Vijesti