Datum objave: 23. Veljača 2012

Jesu li izbori u šibenskom HDZ - u već odlučeni?

Diana Ferić
Diana Ferić

Bez obzira na to što se ne obzanjuju, kao što je to slučaj  u Valpovu ili Imotskom, ni u Gradu Šibeniku ne prolaze baš posve mirno izbori u temeljnim organizacijama HDZ -a. Navodno je sinoć bilo napeto na izbornoj sjednici ogranka Šubićevac  jer su neki od članova tog ogranka zaključili da se izbori pokušavaju namjestiti i da su pozvani samo članovi instruirani za koga će i kako glasati, prema e mailu  koji je danas zaprimila naša redakcija.

Na sjednici samo instruriani članovi?

Navodno su tražili da se članove kojih nije bilo   na sjednici zove telefonom. Njihova je priča kako  su čelni ljudi HDZ -a u Šibeniku  već odlučili kakav će biti ishod izbora te da će na mjesto predsjednika GO HDZ -a Grada Šibenika ipak doći Goran Pauk, da se Danijel Mileta, koji se spominjao kao jedna od kandidata, povlači zbog jamstva da će biti kandidat HDZ -a za gradonačelnika  Grada Šibenika na narednim lokalnim izborima, a da je sadašnjem predsjedniku GO Tomislavu Niniću namijenjena funkcija ravnatelja Cvjetnog doma u Šibeniku. Činjenica je da se Ninić, koji inače radi kao savjetnik u Uredu župana, zaista  natječe  za to mjesto te da stranka nije podržala donedavnu ravnateljicu Nedu Klarić pa ona nije niti predala molbu. 
Budući da će novoizabrani  predsjednici i izaslanici temeljnih ogranaka odlučivati o vodstvu Gradskog odbora sigurno su bitni i sadašnji izbori u njima. Predsjednik Gradskog odbora HDZ-a Šibenik Tomislav Ninić danas je u razgovoru za Šibenik News odlučno odbacio optužbe o bilo kakvim namještanjima i unaprijed određenom ishodu izbora: „Svim članovima stranke uputili smo pozive na sjednice temeljnih ogranaka pismenim putem. Ako se dogodilo da netko pogreškom nije primio poziv, ta osoba svejedno može nazočiti sjednici, potrebno je samo ponijeti člansku iskaznicu stranke. Također, svi termini održavanja skupština naših temeljnih organizacija nalaze se na web stranici GO HDZ-a Šibenik i ovim putem pozivam sve članove da na internetu provjere kad se održava sjednica njihovog ogranka i nazoče sastanku“, kazao je Ninić i dodao kako nema govora o namjernom izostavljanju  članova koji im nisu skloni. 

Ninić još nije odlučio o kandidaturi

Na pitanje što je Danijel Mileta radio na jučerašnjoj sjednici temeljnog ogranka na Šubićevcu, s obzirom da on, prema mjestu stanovanja, nije član ogranka te gradske četvrti, Ninić je kazao da Mileta, kao član Gradskog odbora stranke smije kao promatrač nazočiti sjednicama temeljnih ogranaka. Ninić nam je kazao kako još nije odlučio hoće li se kandidirati na  predstojećim izborima za predsjednika GO HDZ -a Grada Šibenika i da ima još dovoljno vremena za odluku. 

 

FOTO: arhiva mok.

Iz kategorije: Vijesti