Datum objave: 14. Veljača 2012

Valentinovo uz puno ljubavi i malo para

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Sretan vam Dan zaljubljenih, marketinški trik, kapitalistička izmišljotina ili praznik svih cvjećara i kineskih dućana. Kako god ga zvali, štovali ili mrzili, svi zaljubljeni ili bar oni „spareni“ danas će bar jednom pomisliti na Valentinovo, a možda se odlučiti i na kupnju prikladne sitnice za voljenu osobu.
Trgovci i ugostitelji su spremni, a mi smo za vas probrali najjeftinije, recesijske darove. Na pijaci vas čekaju ruže po 20 kuna u celofanu ili za 15 kuna s trnjem, a u trgovinama mješovitom robom ima i, pomalo morbidnog, umjetnog cvijeća. Sexy crveno rublje ili barem nešto pamučno, ali s crvenim srcima, također prolazi, a šibenska Kalelarga je dobro opskrbljena dućanima s donjim rubljem za poklon u zadnji čas. U „Škrinjice“ do Valentinova ne drže, prodaju se uglavnom suveniri s gradskim motivima što također nije na odmet ukoliko vaš odabranik ili odabranica živi u inozemstvu. U kineskim „sve po 12 kuna“ trgovinama za isto toliko novca možete nabaviti plišano srce s porukom, medvjediće, čaše i privjeske s ljubavnim motivima. Oni maštovitiji dragoj osobi mogu pokloniti zajedničku fotografiju, spržiti cd s omiljenom glazbom ili filmom, a onim romantičnijima predlažemo stavljanje misli i osjećaja na papir u obliku pjesme ili dugog pisma. Ako vam ništa od ovog ne prolazi, tu je uvijek poljubac i osmijeh koji „ništa ne koštaju, a djeluju čudesno.“
Za one koji svoju ljubav ili bolju polovicu imaju potrebu javno iskazati, tu je nekoliko organiziranih proslava Valentinova u Šibeniku i okolici.
Romantičnu atmosferu uz dobru spizu i klapsku pismu obećaju iz pizzerije Adriana gdje večeras od 21 sat nastupa klapa Babalubam. U restoranu „Atrium“ na Lozovcu također klapska pisma, nastupaju Tomislav Bralić i klapa Intrade, a ulaz i večera koštaju 200 kuna po osobi. Šibenski kafići najavljuju tematsku večer uz sentiše i romantiku, a u caffe baru No. 4. vas pozivaju na pravi Stiskavac.

„Oš plesat s menon?“

„Budimo realni, davno se niste dobro stisnuli i zaplesali na jedan dobar sentiš; već ste skoro i zaboravili na trenutak kad ste čekali da DJ napravi onaj famozni prijelaz s brze glazbe na ljubavne laganice kako bi mogli u akciju i onda bi uslijedilo :"Oš plesat s menon?" Stiskanje na evergreen svi volimo i upravo zato Caffe bar No.4. Vas na najpatetičniji mogući način vraća u najljepše dane; dođite na Valentinovo, sami ili s partnerom, i stiskajte se kao onda nekad u dobre stare dane, uz melodije starih rock balada i evergreenova. Možete i telefonski rezervirati romantičnu večeru za dvoje (ili više, ili samo dođite na sentiš...na koncu, možda se i dogodi neka nova ljubav...“, pozivaju na Facebook stranici „četvorke“ sve romantične nostalgičare.

Iz kategorije: Vijesti