Datum objave: 13. Veljača 2012

Snijeg će se čistiti i odvoziti i noću!

Diana Ferić
Diana Ferić

Prilazi školama i vrtićima, autobusna ugibališta, kao i prilazi lokacijama na kojima se nalaze kontejneri Gradske čistoće prioriteti su danas, u nastavku čišćenja Šibenika od snijega, kako je zaključeno na jutrošnjem sastanku gradonačelnika Grada Šibenika, dr Ante Županovića s direktorima komunalnih poduzeća u vlasništvu Grada Šibenika. Sastali su se kako bi se koordinirale aktivnosti oko daljnjeg čišćenja grada od snijega i leda.Danas će se početi odvoziti snijeg, najprije s prometnih križanja, a poslije i s trotoara. Radi efikasnosti radit će se i po noći.

Promijenjeno više od 500 mjerila

S obzirom da je za sutra najavljen početak nastave u svim šibenskim osnovnim školama, gradonačelnik Županović zatražio je i pomoć prometne policije u reguliranju prometa na prilazima školama s posebnim naglaskom na Meterize, odakle djeca uglavnom pohađaju školu na Šubićevcu, pa moraju prelaziti državnu cestu.

Direktori komunalnih poduzeća upoznali su gradonačelnika s aktivnostima na saniranju posljedica snježnog nevremena proteklih dana. Direktor Vodovoda i odvodnje d.o.o. Frane Malenica istaknuo je kako je posljednjih tjedan dana promijenjeno čak oko 500 brojila:"Imali smo veliki broj intervencija što zbog smrznutih cijevi, što zbog puknuća vodobrojila, a tek očekujemo pozive građana kada se snijeg i led počnu otapati.“, kazao je Malenica. Direktor Zelenila d.o.o. Siniša Burić izvijestio je kako su djelatnici te gradske tvrtke bili uglavnom angažirani na čišćenju grada na mjestima na kojima nije moguć pristup mehanizaciji. „I danas čistimo prilaz sudu, bolnici, parkove, a proširit ćemo i prilaz Osnovnoj školi Fausta Vrančića.“, napomenuo je Burić.

Građanima podijeljeno 40 tona soli

Direktorica Gradskog parkinga d.o.o. Lovorka Bujas naglasila je kako su se djelatnici uključili u čišćenje Grada s ostalim gradskim poduzećima, ali im je prioritet bio n čišćenje i osposobljavanje parkinga u gradu za prihvat vozila dok je direktor Gradske čistoće Stipe Tomičić istakao problem pristupa kontejnerima posebice u Varoši, zbog čega su dodatno angažirani mali strojevi. Kazao je i kako je građanima podijeljeno čak 40 tona soli, pa im je ostalo još oko 2 kubična metra za vlastite potrebe. Direktor „Čempresa“ d.o.o. Damir Čapin izvijestio je kako su se groblja čistila s obzirom na nužnost organizacije ukopa. Dodao je i kako su se stalno čistio Kvanj pa su gotovo svi prolazi između grobova su očišćeni. Danas čiste sv. Anu, posebno stepenište. Gradonačelnik je zahvalio svima na angažmanu i izrazio zadovoljstvo odrađenim tijekom vikenda.

Policija vozače poziva na oprez

Iz Policijske uprave Šibensko-kninske apeliraju na vozače da sutra obrate posebnu pozornost na djecu, koja će pri odlasku i povratku iz škole u većini slučajeva koristiti kolnike, radi nemogućnosti kretanja  nogostupima zbog velikih nakupina snijega. Sutra će policijski službenici naročito u vrijeme prije početka i nakon završetka nastave, pojačano nadgledati putne pravce prema osnovnim i srednjim školama.

Iz kategorije: Vijesti