Datum objave: 13. Veljača 2012

Sutra počinje nastava - nadoknada za Uskrsne blagdane

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Sutra počinje nastava u svim osnovnim školama na području grada Šibenika, priopćeno je jutros iz Gradske uprave. Pozivaju se ravnatelji da, zajedno sa svojim djelatnicima, očiste okoliš školskih zgrada, a gradska mehanizacija će i danas nastaviti čistiti prilazne putove. Nastava će sutra početi i u svim osnovnim i srednjim školama u Županiji osim u OŠ "Jakov Gotovac" u Unešiću, doznajemo u županijskoj upravi. 
Djeci i roditeljima preporučuje se korištenje glavnih prilaznih putova do škola, te da manja djeca u školu idu u pratnji starijih osoba. Također, ravnatelji mole roditelje školske djece koja ne primaju organizirano školsku marendu, da marendu ponesu od kuće, jer ih ravnatelji neće za vrijeme velikog odmora puštati izvan školskih zgrada.

Nadoknada tijekom Uskrsnih praznika

"Nastava koja se nije održala zbog snježnog nevremena nadoknadit će se preko Uskrsnih praznika. Škole će biti od ponedjeljka do četvrtka, s tim da će djeca imati praznike za Veliki petak i Uskrsni ponedjeljak. Bit će potrebno odraditi i koju subotu, no o tome će ravnatelji škola pojedinačno odlučivati", kazala nam  je pročelnica za društvene djelatnosti Grada Šibenika Živana Podrug. Priznaje da je zbog snijega izgubljeno mnogo školskih sati, no sutra se napokon sve vraća u normalu: "Nastavnici su već danas na radnom mjestu, škole se griju i čiste prilazni putevi kako bi se nastava sutra odvijala bez poteškoća", kaže Podrug.

Iz kategorije: Vijesti