Datum objave: 12. Veljača 2012

Cestarima nedostaje mehanizacije pa traže pomoć od privatnika

Diana Ferić
Diana Ferić

Novi snijeg koji je padao protekle noći uz jaku buru stvorio je velike nanose na cestama od Šibenika prema zeleđu koje su gotovo neprohodne. Šibenski cestari nemaju dovoljno svoje mehanizacije za probivanje tih prometnih pravaca pa su zatražili pomoć od privatnih poduzetnika koji imaju građevinsku mehanizaciju, doznaje se u poduzeću Ceste d.o.o.

Opskrba strujom tijekom jutra je normalizirana tako da su je dobili potrošači na svih šibenskim otocima i u Zablaću, a nemaju je još uvijek jedino stanovnici dijela Žirja, u uvali Muna, kako doznajemo od dežurnog dispečera u šibenskoj Elektri. Svi drugi potrošači na šibenskom području imaju električnu energiju.

Objavljeno u 9 sati:Ralice na glavnom prometnicama i škripa lopata za čišćenje snijega u mnogim ulicama i jutros je šibenska stvarnost jer je noćas napadalo novih 7 centimetara snijega. Snježni pokrivač sada ukupno deleb i 30 sentimetara. Puše i dalje jaka bura, atemperatura zraka je - 3 stupnja. Snijeg je izazvao već poznate probleme, pogotovu na područjima gdej su veliki zapusi. Tako je Centar 112 od rano jutros zatrpan pozivima, uglavnom građana koje zanima kada će biti očićene njihove ulice. Najviše je takvih poziva s područja Danila i Perkovića gdje su na cesti nanosi snijega. Zbog nevremena bez struje su jutros Zablaće te otoci Kaprije i Zlarin. Otoci su i danas odsječeni od svijeta jer ne voze brodovi. Protekle noći bilo je problema na cestama ne samo zbog novog snježnog pokrivača nego i zbog nesavjesnih vozača koji su vozili bez zimske opreme pa su zapali u snijeg i moralo ih se spašavati. 

Iz kategorije: Vijesti