Datum objave: 11. Veljača 2012

Poziv na bojkot benzinskih stanica 22. veljače

Diana Ferić
Diana Ferić

Mailovima i Facebookom  počeo je kružiti poziv na bojkot svih benzinskih postaja u Hrvatskoj. "Dan bojkotiranja benzinskih postaja" bit će 22. veljače., piše index.hr. 
Organizatori bojkota preporučuju onima kojima je neophodno da "tankaju" svoja vozila dan ranije. "Nakon novih poskupljenja (23.01.2012.) naftnih i benzinskih derivata od strane INA-e u Hrvatskoj, došlo je vrijeme da hrvatski građani pruže otpor toj i ostalim naftnim kompanijama u kojima caruje korupcija, a cijene su neopravdano visoke zahvaljujući monopolu i Ivi Sanaderu koji je dobio najmanje 10 milijuna eura mita da bi mađarski MOL preuzeo INU koja trenutno ima većinu tržišta u RH", pišu u pozivu na bojkot.
"Pojeftinjuju za par lipa, a dižu za maksimalnih tri posto"

"Kada rastu cijene derivata kažu da je to vezano uz tečaj dolara i mediteransko tržište. No kada je tečaj dolara povoljniji i kada cijene barela sirove nafte padaju oni ili ne mijenjanju cijene ili je to pojeftinjenje od par lipa, a kada dižu cijene onda dignu maksimalno koliko se može (3 posto)", tvrde organizatori. 

Podsjećaju da je prije par godina, kada je cijena barela bila krizno visoka, u Hrvatskoj je litra nafte ili benzina bila malo iznad 8 kuna, dok su danas svi benzini neke nafte iznad 10 kuna, iako je danas barel jeftiniji nego prije par godina. "22. veljače 2012. (SRIJEDA) je dan kada bojkotiramo SVE benzinske postaje, te im time zadajemo ozbiljan udarac u poslovanju, a kome je hitno 'tankanje' neka to obavi dan ranije kako bi građani napokon složno zadali udarac naftnim kompanija", zaključuje se u pozivu na bojkot., prenosimo s portala index.hr.

Iz kategorije: Vijesti