Datum objave: 11. Veljača 2012

Snijeg prestao padati - počnite čistiti ispred svojih ulaza

Diana Ferić
Diana Ferić

Stanovnici Žaborića, Grebaštice i Jadrtovca dobili su električnu energiju, javljaju iz HEP-a. Iz Šibenika je krenuo brod za otok Kaprije, a djelatnici HEP-a će tamo pokušati otkloniti kvar zbog kojeg stanovnici tog otoka nemaju struje još od sinoć.Iz Gradske uprave pozivaju se građani, vlasnici i zakupnici poslovnih prostora i objekata da počnu čistiti snijeg ispred svojih zgrada, poslovnih prostora i objekata na način da se osigura siguran i nesmetan prilaz pješaka. Mehanizacija pod nadzorom Stožera zaštite i spašavanja Grada Šibenika na terenu je od jutarnjih sati, pa se očekuje da se u akciju čišćenja uključe svi.

Za danas najavljena primopredaja ključeva Grada maškarama odgađa se zbog nepovoljnih vremenskih uvjeta. Kako je snijeg ponovo napadao i još ne misli stati, to će vladavina maškara u Šibeniku ove godine biti nešto kraća. Primopredaja ključeva odgađa se do poboljšanja vremenskih prilika, izvjestili su danas iz Gradske uprave.Od 10 sati za sav promet zatvorena je državna cesta na dionici Knin-Drniš, zbog prometne nesreće, odnosno prepriječenog teretnog vozila kod brda Konj.

Objavljeno u 10 sati: Snijeg je prestao padati na šibenskom području. ali je teperatura zraka i dalje -6 stupnjeva celzijevih. Snijeg nije  izazvao veće teškoće u Šibeniku i okolici osim nestanka električne enrgije. Tako su bez struje ostali stanovnici Žaborića, Grebaštice, Jadrtovca, Kaprija te nekih ulica u središtu Šibenika. Mehanizacija je u pogonu pa su očišćene  i posute ceste i glavne ulice. Radnici "Gradskog parkinga"  od jutros čiste Kalelargu i Zagrebačku ulicu, a pridružili su im se i vlasnici tamošnjih dućana. U čišćenje ulica i javnih površina uključio se dio građana, primjericer u Varošu gdje čiste područje oko Caritasa. Na građane je očito djelovalo upozorenje gradske uprave da će ovog puta biti kažnjeni svi koji ne očiste snijeg ispred svojih kuća i poslovnih prostora.  U rijetkim prodavaonicama autodijelova u Šibeniku koji drže zimsku opremu doznajemo da  su prodali lance za manja i srednja vozila,a nešto lanaca  još ijedino za za gume promjera 14 cola. U prometu je bilo problema na kninskom području jer se u blizini Knina na cesti prepriječila "labudica", ali je i to  vrlo brzo riješeno. Također na kninskom području, kod Kistanja, vozilo hitne pomoći bilo je  zapelo u snijegu, na jendoj sporednoj cesti, ali su se izvukli, kako doznajemo u Centru 112. Taj Centar  je od jutros zasut pozivima koji se uglavnom odnose na čišćenje ulica. 

Objavljeno u 9 sati: Unatoč jakom snijegu koji s jakim sjevernim vjetrom pada od sinoć na šibenskom području većih problema nema. Sve glavne prometnice, osim one Knin - Gračac su prohode uz obaveznu zimsku opremu.  Najveći problem za sada su, kako kažu u Centru 112, puknuća vodovodnih cijevi i vodomjera za što od jutros dobili najviše poziva. Zbog toga su u "Vodovodu i odvodnji" organizirali dežurnu službu koja će raditi danas i sutra do 15 sati, a broj telefona je 332 825. Temperatura zraka je -6 stupnjeva celzijevih. Od sinoće je napadalo prosječno 7 centimetara snijega, tako da je visina ukupnoh snježnog pokrivača, ako s euzme i onaj stari, 17 cm, kako doznajemo u Meteorološkoj stanici u ŠIbeniku. Građani su većim djelom poslušali upozorenje predhodnih dana pa su se dobro ospkrbili tako da su ulice jutros uglavnom prazne. Inače, mehanizacija za čišćenje snijega je u pogonu, a Stožeri za zaštitu i spašavanje u Šibeniku i Županiji napravili su plan čišćenja svih važnih prometnica u ulica u Gradu. 

Iz kategorije: Vijesti