Datum objave: 09. Veljača 2012

APEL: Spasite od zime i gladi promrzle psiće iz skloništa!

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Opstanak napuštenih psića u skloništu Dalmatiner dodatno će ugroziti novi val hladnoće koji se očekuje pa iz udruge Šibenski prijatelj, koja o njima brine pozivaju sve koji mogu barem na par dana udomiti  te jadne životinje. O psićima bi trebalo brinuti od vikenda pa dok se snijeg ne otopi i stanje normalizira. Volonteri Šibenskog prijatelja do pasa ne mogu doći autom pa im, u slučaju snježnog nevremena, neće moći  dostaviti  vodu i hranu.
„Imamo 20-ak pasa u skloništu koje nije zaštićeno i bojimo se da se ne smrznu!“, upozoravaju iz te udruge. Privremenim udomiteljima Udruga će platiti troškove hrane za životinje, a ako  ne možete tih nekoliko dana pripaziti pse, dobrodošla je bilo kakva druga  pomoć u obliku toplih dekica i hrane.
Iz Udruge također pozivaju sve one koji su u mogućnosti da na vidljivim mjestima ostave malo hrane i sjemenki za ptice, da životinjama koje su na ulici zima bude bar malo podnošljivija.
Svi potencijalni udomitelji mogu se javiti na brojeve telefona 091 7200043, 098 9555029 ili na Facebook stranici Šibenskih prijatelja.

Iz kategorije: Vijesti