Datum objave: 06. Veljača 2012

Nastavlja se organizirano čišćenje grada - snijeg se odvozi u Luku

Diana Ferić
Diana Ferić

Tijekom jutra u Šibeniku će se od snijega organizirano  čistiti Poljana, glavna raskrižja a potom i ostala gradska parkirališta. Snijeg će se tovarivati na kamione i odvoziti na parkiralište u Luku Šibenik - jedna je od zaključaka jutros održanog Kolegija  grdonačelnika Grada Šibenika na kojem su bili  direktori komunalnih poduzeća: Vodovoda i odvodnje, Gradske čistoće, Gradskog parkinga, Zelenila, Čempresa.  Mole se vlasnici vozila parkiranih na Poljani da ista uklone kako bi mehanizacija mogla manevrirati na Poljani.  Paralelno s odvoženjem snijega s Poljane čistit će se i Težačka ulica,  Ulica Petra Grubišića, a potom i ostale manje ulice u krugu od Poljane prema vanjskim dijelovima grada. Građani moraju tijekom jutra ukloniti svoje automobile iz Težačke ulice i Petra Grubišića kako bi mehanizacija mogla prolziti.  Djelatnici Zelenila i Čistoće odvozit će kariolama snijeg s kritičnih zona (stepeništa) iz stare gradske jezgre.Gradska čistoća, koja raspolaže s 3,5 kubičnih metara soli, posipat će ulice visokog nagiba kao što je Stara cesta.
Gradska vlast  još jednom upozorava građane  da se pridržavaju Odluke o komunalnom redu u kojoj je, među ostalim, propisano kako je uklanjanje snijega i leda zadatak i vlasnika i korisnika stanova, zgrada, poslovnih prostorija i drugih objekata. Zbog toga se mole  građani, kao i vlasnici i zakupnici poslovnih prostora, da očiste javne površine od snijega i leda ispred svojih zgrada, poslovnih prostora i objekata na kako bi se po njima moglo sigurno kretati.. Komunalno redarstvo Grada Šibenika tijekom dana će izaći na teren i nadzirati provođenje.  Pozivaju se ravnatelji osnovnih škola na području Grada Šibenika da, zajedno s djelatnicima škola, organiziraju čišćenje prilaza školam.    

Tijekom dana uputit će se mehanizacija i prema Tromilji kako bi se probio put do tromiljskih zaselaka. Komunalni pročelnik Ivica Živković naglasio je kako su se i tijekom vikenda probijali putovi do prigradskih naselja, točnije glavni putovi, no problem je što su kuće raštrkane i što bi se mještani trebali organizirati i probiti komunikaciju od kuća do glavnog puta.

Iz kategorije: Vijesti