Datum objave: 04. Veljača 2012

Bez struje na Križu, u Jadrtovcu, Žaboriću i Grebaštici

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Trenutno su stanovnici šibenske gradske četvrti Križ bez struje kao i stanovnici Jadrtovca, Žaborića, Grebaštice i sela Vukšići na stankovačkom području.  „Na Križu se radi o kvaru na trafostanici, a zabilježeno je još nekoliko pojedinačnih kvarova u kućanstvima po gradu. Sve ekipe su na terenu, radimo punom parom, no veći nam je problem doći do ljudi nego ukloniti kvarove jer su ceste trenutno neprohodne“, kazao nam je Josip Smolić iz šibenske Elektre koji moli građane za strpljenje.
„Stožer zaštite i spašavanja Grada Šibenika koji se sastaje u ovim trenucima  proglasit će stanje elementarne nepogode za šibensko područje“, kazao nam je danas šibenski dogradonačelnik Franko Vidović. Poručio je građanima da je trenutna situacija u gradu ozbiljna i zamolio ih da zbog snježne mećave ne napuštaju svoje domove ako to zaista nije nužno, a da automobile koriste samo u prijekoj potrebi. U Šibeniku je protekle noći napadalo 25 centimetara snijega, a mećava ne jenjava ni danas.

Namirnica u dućanima ima

„Dućani s mješovitom robom rade normalno, namirnica ima i nema potrebe za panikom. Građani se u hitnim slučajevima mogu javiti na broj 112, no molimo ih da broj ne zovu za svaku sitnicu jer guše telefonsku liniju onima kojima zaista treba pomoć“, dodaje Vidović.
Prohodnost cesta je trenutno izuzetno loša jer novi snijeg neprestano pada. Gradska uprava povukla je s ulica komunalce koji čiste grad jer trenutno nema smisla lopatama uklanjati snijeg  jer se stalno stvara novi. „Trenutno nastojimo održavati čistima glavne prometnice u gradu poput Ulice Kralja Zvonimira i Stjepana Radića kako bi vozila koliko - toliko mogla prometovati.“, kazao je Vidović i dodao da su sve raspoložive snage Cesta Šibenik na terenu. Dežurna ljekarna danas je ljekarna Centrala na Vanjskom, a broj telefona je 022 / 213539

Iz kategorije: Vijesti