Datum objave: 04. Veljača 2012

Pomorska policije probila se do Žirja, uspješne akcije spašavanja bolesnika

Diana Ferić
Diana Ferić

Članovi Gorske službe za spašavanje uspjeli su se oko 13.15 sati, uz pomoć bagera, probiti do nepokretne i bolesne starice  u Sedramiću kojoj nose nužne lijekove i namirnice. Njihovi kolege uspjeli su izvući i bolesnika u Ružiću koji je na putu na dijalizu u bolnicu, ali im predstoji novi poduhvat -  proboj do jednog bolesnika u Visokom kod Unešića, kako smo doznali od Antuna Vukičevića, voditelja GSS službe u Šibensko - kninskoj županiji. Iako je on navikao na ekstremne uvjete kazao nam je kako ovakvo nevrijeme na drniškom području nije još nitko upamtio i da su im za akcije spašavanja potrebni nadljudski napori. Dobra vijest je i da je specijalni brod Pomorske policije stigao u Žirje s potrebnim namirnicama za tamošnje stanovnike koji su već tri dana izolirani. 

 

objavljeno u 12 sati

Prema podacima Centra 112 na šibenskom području u toku je 10 akcija prevoženja bolesnika u bolnicu u kojima su osim Hitme službe angažirani i GSS - ovci, cestari i policija. Posada pomorske policije uspjela se brodom probiti do Zlarina i stanovnicima tog otoka dopremiti potrebne namirnice. Sada su na putu prema Kapriju i Žirju kojima također nose nužne proizvode,a sa Žirja bi u Šibenik trebali prevesti bolesnike kojima je nužno liječenje. Vatrogasci su također angažirani na izvlačenju troje bolesnika u Kistanjama kojima je potrebna dijaliza,a u Šibeniku rade na izvlačenju automobila iz snijega. Njihovo vozilo kruži gradom i otrpava automobile.

objavljeno u 11.15 sati

Troje teških bolesnika kojima je nužna pomoć odsječeni su na dniškom području pa do njih upravo pokušava doći Gorska služba spašavanja, kako smo doznali od njezinog voditelja Antuna Vukičevića. On se s jednom ekpiom pokušava probiti do starice u Sedramiću koja je ostala bez nužnih lijekova i hrane, ali za sada im to ne uspjeva jer su svi prilazi neprohodni. Čekaju bager da im prokrči put. Druga ekipa pokušava doći do nepokretne osobe u Ružiću koja mora u bolnicu na dijalizu, a treća je u Tepljuhu kako bi jednog čovjeka prevezli na neurologiju. Snježno nevrijeme je takvo da su im za to potrebni nadljudski napori. Pomorska policija pak, unatoč jakom vjetru i mećavi na moru pokušat će doći do nekoliko bolesnika na Žirju koje je potrebno prevesti u Šibenik. Usput će dopremiti nužne namirnice stanovnicima Zlarina, Kaprija i Žirja. Brod je isplovio u 11.15 sati. 

Iz kategorije: Vijesti