Datum objave: 03. Veljača 2012

Škole i vrtići zatvoreni do daljnjega, neplatišama će se uključiti struja

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Zbog iznimno loših vremenskih uvjeta tijekom današnjeg poslijepodneva, uslijed pojačanih snježnih padalina kao i vjetra i niskih temperatura, održana je hitna sjednica Stožera zaštite i spašavanja Grada Šibenika.  Članovi stožera sa današnje su hitne sjednice apelirali na građane da, osim u slučaju nužde, ne izlaze iz svojih kuća, a posebno se apelira na vozače da ne kreću na put niti da izlaze na prometnice ukoliko nemaju propisnu zimsku opremu.  Odlučeno je da će škole i vrtići biti do daljnjega zatvoreni, a to je , prema raspoloživim meteorološkim podacima, do utorka 7. veljače. 
Stožer je razmatrao i pitanje potrebe eventualnog hitnog smještaja u izvanrednim situacijama, te je u tom smislu osiguran i određen broj smještajnih jedinica na području Grada.

Stožer je kontaktirao i direktora HEP-a  Šibenik Radislava Gulama, te ga zamolio da se svim građanima kojima je, u posljednjih nekoliko dana isključena električna energija radi nepodmirenih računa, ista ponovno uključi do utorka.

112- broj za sve hitne slučajeve

Svi građani pozvani su da se za sve ozbiljnije potrebe i pomoć slobodno obrate Stožeru putem broja 112. Također, na isti broj mogu se obratiti za pomoć u slučaju neprohodnosti ulica, gradskih ili županijskih cesta na području Grada Šibenika.  Stožer zaštite i spašavanja na području grada organizirat će prijevoz trudnica i bolesnika ukoliko bude hitnih slučajeva. Gradska poduzeća Gradska čistoća, Zelenilo, Gradski parking, kao i Komunalni odjel Grada Šibenika kontinuirano će čistiti ulice, a ovim putem iz Grada ponovo apeliraju na građane da  se pridržavaju Odluke o komunalnom redu u kojoj je, među ostalim, propisano kako je uklanjanje snijega i leda zadatak i vlasnika i korisnika stanova, zgrada, poslovnih prostorija i drugih objekata. Dakle, mole se građani, kao i vlasnici i zakupnici poslovnih prostora, da očiste javne površine od snijega i leda ispred svojih zgrada, poslovnih prostora i objekata na način da se osigura siguran i nesmetan prilaz pješaka.
Stožer kojim je predsjedao zamjenik gradonačelnika, ujedno i predsjednik Stožera, Franko Vidović će kontinuirano zasjedati dokle god se vremenske neprilike ne smire, a stanje normalizira.

 

Iz kategorije: Vijesti