Datum objave: 03. Veljača 2012

Gusti snijeg praćen jakim sjevernim vjetrom ponovno u Šibeniku

Diana Ferić
Diana Ferić

Kao što se i očekivalo, gusti snijeg koji od 13 sati, nošen jakim vjetrom, pada u Šibeniku i okolici izazvao je probleme u autobusnom prometu. Na lokalnim linijam sada voze jedino autobusi za Brodaricu i  Ražine, a od međugradski jedino prema Splitu i Zadru. U dežurnoj službi Policijske uprave šibensko - kninske doznajemo da je promet na svim cestama otežan, ali za sada nema prometnih nezgoda ni nesreća. "Situacija je posve kaotična. Mučimo se, radimo koliko možemo, 15 ekipa je na terenu još od dva sata u noći! Poručite ljudima da ne izlaze van i ne voze, ako ne trebaju - upozorio je   direktor Cesta Šibenik Ante Malenica priznajući da ne zna koliko su cestari do sada zaliha soli za posipanje iskoristili. Gradska knjižnica "Juraj Šižgorić" danas popodne bit će zatvorena, pa se sva događanja najavljena za danas odgađaju. I trgovački centar Dalmare radi kraće- do 18 sati, a većina trgovina u gradu radno vrijeme pomjerit će nekoliko sati unazad.

objavljeno u 13.30 sati

Snježna mećava ponovno je zahvatila Šibenik oko 13 sati i to gora od jutrošnje.  Novi gusti  snijeg donio je i dodatne probleme u prometu, kako doznajemo u dežurnoj službi šibenskog Autotransporta. Oni se i dalje drže plana koji su danas napravili, a to znači da voze autobusi na svim gradskim linijama, u 13.30 je otišao i autobus za Vodice, a planiraju i liniju za Knin u 15. 30 no sve će ovisiti o vremenskim prilikama. U toj službi upozoravaju da su cestari zakazali na cesti Vrpolje - Boraja koja, kako javljaju ljudi s terena, nije uopće očišćena. Ista stvar je s magistralom na izlazu iz Šibenika prema Brodarici. Mate Martinović iz Cesta Šibenik kazao je kako su sve raspoložive snage od jutra na terenu, ralice rade punom parom, sole se kolnici, no problem stvara snijeg koji je opet počeo padati. "Šibenik nije spreman za ovakve elementarne nepogode jer nemamo iskustva s ovakvim vremenom, no ovo je uobičajeno. Sve važnije prometnice po Šibeniku su posute sa soli i promet u gradu se odvija relativno normalno, naravno ako ne napada novi snijeg", kazao nam je Ante Pražen, voditelj Odsjeka prometa i prometnog redarstva Grada Šibenika.

Ciklona Gabor donijela je pravu zimu u najveći dio Dalmacije. Snijeg pada gotovo u čitavoj sjevernoj i srednjoj Dalmaciji, dok kiša pada južnije od Pelješca. Obilan snijeg pada jer su se nad Dalmacijom sukobili topao i vlažan zrak sa Sredozemlja i izimno hladan kontinentalni zrak povezan sa Sibirskom anticiklonom. Meteorolozi su predvidjeli da će danas snijeg padati cijeli dan. Sutra će također biti hladno, a u nedjelju najavluju lagano smirivanja, a u ponedjeljak ponovno pogoršanje vremena i još hladnije. 

Iz kategorije: Vijesti