Datum objave: 03. Veljača 2012

FOTO i VIDEO: Snježne radosti i nevolje u Šibeniku

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Služba 112 u Šibeniku posljednjih sati bombardirana je pozivima građana. Neki zovu tražeći hitnu medicinsku pomoć zbog padova, neki zbog kroničnih bolesti, a neki zovu jer ih zanima kada će biti očišćena njihova ulica, kako doznajejmo u tom službi.  U Službi hitne pomoći doznajemo da su imali šest slučajeva lomova ruku i nogu zbog padova na snijegu i to kod pet žena i jednog muškarca, svi srednjih godina. Šibenik je danas bio doslovno zameten snijegom pa je tako nekima  zadao nevolje, a nekima donio radost. Šibenska djeca, a ništa manje i odrasli, danas iz sve snage uživaju u snježnim radostima. Prvom većem snijegu koji je pao u Šibeniku nakon desetak godina djeca su se toliko obradovala da dok se grudaju i sanjkaju pjevaju božićne pjesme. Snijeg je razvedrio i staro i mlado. Šibenčani se vedro pozdravljaju na ulicama zametenim snijegom, u kafićima sve zvoni od dobrog raspoloženja, a čini nam se da su  dobre su volje i djelatnici komunalnih poduzeća „Čistoće“, „Zelenila“ i „Gradskog parkinga“ iako su cijelo prijepodne raščišćavali snijeg. Na nekim mjestima u povijesnoj jezgri Šibenika snježni su nanosi duboki i više od 80 centimetara pa su ih Šibenčani razgrtali improviziranim ralicama.
Najteže je bila prohodna Kalelarga jer su izlizane kamene ploče kojima je popločana opasno klizave. Ipak to nije spriječilo masovni dolazak Šibenčana na Trg Republike kako bi slikali katedralu pokrivenu snijegom.
Iako su snijeg i hladnoća izazvali i nevolje nema dvojbe da će Šibenčani ovaj dan dugo pamtiti i to kao jedan od ljepših i veselijih u posljednje vrijeme.

Iz kategorije: Vijesti