Datum objave: 03. Veljača 2012

Autobusni prijevoz djelomično normaliziran, brodski otežan

Diana Ferić
Diana Ferić

Jadrolinijin brod koji je jutros isplovio za Žirje, zapeo je u Kapriju gdje će do daljnjega ostati zbog jake bure.  Autobusi iz Šibenika za Zagreb ne voze do dajnjega, autobusna linija za Vodice prometuje, ali ne za udaljena mjesta poput Murtera, Knina i Drniša. Nevrijeme sa mećavom i jakom burom nastavit će se i do kraja dana i sutra, a poboljšanje se očekuje u nedjelju. Temperature će do daljenjega ostati ispod nule. 

Objavljeno u 11 sati : Svi lokalni autobusi u Šibeniku od 10 sati ponovno voze, nakon što je većio dio linija bio u prekidu zbog mećave i neočišćenih cesta. Dobra vijest je i da policija nije zaprimila dojavi niti o jednoj prometnoj nezgodi ili nesreći. Prvi današnji autobusi u Zagreb i Split krenuli su iz Šibenika u 10.30 sati. Autobusi voze i prema Vodicama, ali do Murtera, Skradina i dalmatinsek zagore neće krenuti prije 14 sati, kako doznajemo u dežurnoj službi šibenskog Autotransporta.  Jaka bura stvara probleme u brodskom prometu. Brod za Zlarin, Prvić  i Vodice jutros je isplovio,a li je u Vodice stigao sa zakašnjenjem. Brod za kaprije i Žirje u 11.30 će pokušati isploviti, a ako uspije plovit će samo do Kaprija, a ne i do Žirja, doznajemo u agenciji Jadrolinije u Šibeniku. Snijeg je trenutno prestao padati ali i dalje puše jaka bura. Temperatura zraka u Šibeniku je -5 stupnjeva. Meteorlozi su za danas predvidjeli najviše 0 stupnjeva, a najavljuju i novi snijeg. Komunalci u Šibeniku čiste javne površine i ulice no najbolje je, ako ne morate, ne izlazite vani.

objavljeno u 9 sati

Problema u prometu zbog snijega  na šibenskom području ipak itekako ima, doznajemo u dežurnoj službi Autotransporta unatoč tomu što u Centru 112 kažu da se prometnice čiste i da je 14 ekipa cestara na terenu.  U "Autotransportu" tvrde da nisu očišćene ceste ni u jendom pravcu osim nešto Jadranska magistrala. Za sada prometuju lokalni autobusi samo na relaciji Šibenik - Brodarica i Šibenik - Ražine. Za Šubićevac, Njivice i Vidike ne voze zbog uzbrdica koje nisu očišćene pa su neprohodne. U međumjesnom prometu voze autobusi samo za Vodice i Raslinu.   

Foto: S. Feric i sibenik.hr

objavljeno u 7.15 sati 

Prava mećava, sitni gusti snijeg nošen vjetrom, od protekle noći zahvatila je Šibenik i okolicu, no za sada su sve glavne prometnice prohodne. Zatvorena je jedino za tegljače jutros u 5 sati cesta Knin- Gračac. U Šibeniku puše sjeverni vjetar, a temperatura zraka je  - 6 stupnjeva. Snježni pokrivač u Šibeniku je jutros u 7 sati bio debel 13, a u Drnišu 15 centimetara. Na cestama se vozi otežano, ali u Centru 112 doznajemo da za sada nema većih problema i zastoja.  Na terenu je 14 ekipa cestara koji čiste i posipaju prometnice. Zbog snijega otežana je i opskrba prodavaonica. U Službi hitne pomoći kažu da je za sada mirno i da nemaju intervencija. Županijska i gradska vlast, prateći očito vrlo točne prognoze meteorologa, već su jučer odlučili da danas nema nastave u svim osnovnim i srednjim školama u Šibensko - kninskoj županiji. 

Iz kategorije: Vijesti