Datum objave: 31. Siječanj 2012

Zimske službe spremne za snijeg

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Temperature do deset stupnjeva ispod nule koje se ovih dana najavljuju na šibenskom području, zimske službe dočekat će spremne. Iz Gradske uprave izvijestili su da su sve Gradske službe pripravne za mogući snijeg i led, a o hladnoj fronti koja nam prethodi sljedećih desetak dana obaviještene su sve gradske institucije, od vrtića i škola do kazališta, kako bi se na vrijeme poduzele potrebne radnje.
Ceste Šibenik također spremno dočekuju prvi ovogodišnji snijeg. Kao koncesionar na održavanju cesta kroz Grad osigurali su dovoljnu količinu soli, kojom će se posuti prometnice ukoliko se za to ukaže potreba. Za prohodnost pješačkih zona u Gradu Šibeniku zadužena su gradska poduzeća Čistoća i Zelenilo koji su također pripravni za snijeg i led.
Prema Odluci o komunalnom redu vlasnici i korisnici stanova, zgrada, poslovnih prostorija i drugih objekata dužni su, čim vremenske prilike to omoguće, očistiti javne površine ispred zgrada, poslovnih prostora i objekata od snijega i leda na način da se osigura siguran nesmetan prilaz pješaka, pa iz Gradske uprave građane mole da se pridržavaju navedenih odredbi.
Najniža temperatura najavljena je za nedjelju kada nas, prema najavama prognostičara očekuje temperatura od čak 10 Celzijevih stupnjeva ispod nule.

Iz kategorije: Vijesti