Datum objave: 27. Siječanj 2012

Nehotice obilježili 60. obljetnicu umjetničke fotografije u Šibeniku

Diana Ferić
Diana Ferić

 


Mlađi članovi fotokluba Šibenik predstavili su se šibenskoj javnosti zajedničkom izložbom svojih umjetničkih fotografija koju su nazvali 262 sekunde. S po dva rada zastupljeni su
Marin Šušić, Nera Lovro, Suzana Čelić, Hrvoje Crnjak, Tomislava Krnić, Matko Jakelić, Rocco Zorić i Ivo Kronja.Ljubitelji fotografije ovu privlačnu izložbu koja je postavljena u Gradskoj knjižnici Jurja Šižgorića mogu razgledati  do 14. veljače.
Zanimljivo je da su članovi fotokluba Šibenik izložbom pod nazivom "262 sekunde" obilježili 60 obljetnicu prve izložbe umjetničkih fotografija organizirane u njihovom gradu. Naime, prije 60 godina bila je u prostorijama Društva inženjera i tehničara postavljena izložba zadarskih umjetničkih fotografa Ante i Zvonimira Brkana. Organizator izložbe bio je Savjet za prosvjetu Narodnog odbora općine Šibenik, a prije Šibenčana vidjeli su je Zadrani i Zagrepčani.
Ostalo je zabilježeno da je izložba braće Brkan privukla veliki broj znatiželjnih Šibenčana te izazvala burne polemike jer je to bio njihov prvi susret s umjetničkom fotografijom. Glavno pitanje koje se postavljalo bilo je može li fotoaparat potpuno zamijeniti kist i paletu.

 

Iz kategorije: Vijesti