Datum objave: 25. Siječanj 2012

Foto prijedlog: Prošetajte budućom šetnicom u kanalu sv. Ante

Dora Žganjer
Dora Žganjer

Šest i pol kilometara duga šetnica u neposrednoj blizini grada, na lijevoj obali kanala sv. Ante polako postaje omiljeno izletničko odredište Šibenčana, čak i prije službenog početka uređenja. Naime, projekt vrijedan milijun i 400 tisuća eura prošao je na natječaju UNDP-ova programa COAST i uskoro bi trebalo početi uređenje, radovi će trajati oko šest mjeseci što znači da bi šetnica Šibenčane u novom ruhu dočekala krajem ove godine.
Podsjetimo, šest i pol kilometara šetnice prolazit će kroz najatraktivnije dijelove lijeve strane kanala Sv. Ante počevši od vile Moj Mir na samom ulazu u kanal gdje će se izgraditi vidikovac i malo odmorište. Bit će sanirano i mulo pokraj špilje Hitlerove oči i dovršena sanacija crkvice Sv Ante. Šetnica se nastavlja preko bivše vojarne Minerska, a uredit će se i prijelaz na otočić Škojić s kojeg se ulazi na tvrđavu sv Nikole.
Iako zbog nepristupačnog terena trenutno nije moguće prošetati cijelom šetnicom, na našim fotografijama pogledajte dio od ulaska s ceste prema Zablaću i Solarisu (iznad uvale Duboka) do vile Moj Mir na lijevom ulazu u kanal. Postoji Tri kilometra duga staza u jednom smjeru vodi vas sredinom brda lijeve obale kanala sve do mora, a kompletna šetnica nastavit će se i dalje, preko vojarne Minerska do tvrđave sv. Nikole.
Postojeća staza je prilično neuređena i na dijelovima prepuna smeća i starog otpada, no idealno je mjesto za brzo hodanje ili trčanje pa je koriste sportaši, aktivni šetači, a sve češće u kanal zalutaju znatiželjnici željni šetnje po dosad neotkrivenoj lokaciji.

Iz kategorije: Vijesti